FOTO: null

Okružno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv direktora dobojskog Doma učenika

Iako je od početka negirao da je za seks volonterki u Domu učenika nudio napredovanje u poslu, protiv direktora Davora Vidakovića (36) Okružno tužilaštvo je podiglo optužnicu sa kvalifikacijom da je zloupotrebom položaja naveo na polnu radnju S. P. (27) iz Doboja, koja se prema njemu nalazila u odnosu podređenosti.

Krajem jula započeo je sudski proces, koji bi trebalo da bude nastavljen nakon kolektivnog godišnjeg odmora u pravosuđu ovog mjeseca. Međutim, izvjesno je da će se on odužiti, jer je, prema informacijama “Novosti”, oštećena napustila BiH. Istina ne trajno, ali neće biti skoro dostupna Sudu i zasigurno će teško bez njenog svjedočenja otkriti cijelu istinu o ovom slučaju.

Optužnicu zastupa tužilac Karolina Čalić Topalović, pred kojom je nimalo jednostavan zadatak da dokaže njene navode. Šta se dešavalo iza zidova ove ustanove teško je tačno znati i vjerovatno do kraja neće nikada biti rasvjetljeno.

Djevojka tvrdi u izjavama datim policiji i tužilaštvu, a to je prvo ispričala svojim ukućanima i prijateljima, da je direktor ucjenjivao i nudio čak i mjesto njegovog zamjenika u zamjenu za njenu intimu, iako zapravo nije ni bila u radnom odnosu u Domu, već samo volonterka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )