FOTO: null

Meho Fafulić, koji je godinu dana obavljao funkciju vršioca dužnosti bijeljinske Fabrike šećera ponudio je ostavku na ovu dužnost, zvanično jer je ispunio uslove za penzionisanje, nezvanično razočaran nezainteresovanošću Vlade RS da pokrene proizvodnju, s

Privremeni Nadzorni odbor Šećerane razmatrajući njegovu ostavku, odlučio je da Fafulić ovu dužnost obavlja do 24. septembra, a u međuvremenu da se održi vanredna sjednica Skupštine akcionara.

Fafulić je za CAPITAL potvrdio ovu informaciju, ali navodi drugi razlog za ostavku. Ističe da je godinu dana proteklo otkako je imenovan za vršioca dužnosti direktora Šećerane, a u međuvremenu nije ništa konkretno preduzeto na oživljavanju proizvodnje u ovoj fabrici.

„Vanredna skupština akcionara treba da ponovo razmatra operativni plan o eventualnim mogućnostima pokretanje proizvodnje u Šećerani, uz ocjenu koja je stigla iz resornog ministarstva da prvobitni operativni plan nije ponudio dovoljno elemenata o ekonomskoj opravdanosti za pokretanje fabrike i proizvodnji šećera u Velikoj Obarskoj“, kaže Fafulić.

Bijeljinski privrednici kažu da stiču utisak, kada je riječ o sudbini bijeljinske šećerane i ponovnom pokretanju proizvodnje, da se „sve radi da se, praktično, ništa ne uradi na oživljavanju proizvodnje u ovom velikom industrijskom gigantu“, te da su i u Vladi RS svjesni činjenice da ponovno pokretanje proizvodnje u Fabrici šećera podrazumijeva i isplatu više od 54 plate radnicima, izmirenje milionskih obaveza prema povjeriocima i rješavanje skupih sudskih procesa koji još uvijek nisu okončani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )