FOTO: null

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) objavila je večeras da će na Eurosongu 2016. godine Bosnu i Hercegovinu predstavljati bh. pjevač Fuad Backović Din i bh. pjevačica Dalal Midhat-Talakić. Na sceni će im se pridružiti violončelistica Ana Rucner.

Objava je došla na pres-konferenciji BHRT-a koja je održana večeras u zgradi RTV doma.

Evrosong će se naredne godine održati u Štokholmu u Švedskoj, a BHRT je juče u roku predviđenom za povlačenje bez finansijskih posljedica, EBU-u (Evropskoj radiodifuznoj uniji) potvrdila učešće.

"Nevjerovatan je osjećaj nakon 2004. godine, uspješnog predstavljanja i dobrog plasmana, ponovo dobiti šansu i to zahvaljujući mojoj prijateljici Dalal koja je nosilac projekta. Ona me pozvala da zajedno s njom njom učestvujem u zajedničkoj pjesmi", kazao je Din.

On je rekao kako mu se vraćaju emocije iz 2004. godine, te da se nada kako će bh. predstavnici i ove godine biti jako dobri.

"Mnogo toga će u odnosu na nastup 2004. godine biti drugačije. Dvanaest godina je prošlo. Nemam više kosu tako da ovaj put idem bez plave kose s par kilograma viška, zreliji i odrasliji, s diplomom završenog fakulteta i magisterijem, te s puno više iskustva na sceni", dodao je Din.

Dalal je kazala kako je nastup na Evroviziji ostvaranje njenog sna, te da joj je Din na neki način pokušao da približi kako će izgledati nastup na evropskom muzičkom takmičenju.

"Velika je čast i mogu vam obećati da ćemo iskoristiti te tri minute kako najbolje znamo", poručila je Dalal.

Autor pjesme kojom će se BiH predstaviti na Evrosongu je Almir Ajanović. Iz BHRT-a su kazali kako će se tek u februaru imati prilika čuti pjesmu u specijalnom programu ove televizije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )