FOTO: Srpskainfo

Sjajni Novak Đoković je nastavio niz uspjeha na Otvorenom prvenstvu Australije. Srpski teniser je osvojio devetu titulu na ovom grend slemu uz maksimalan učinak u finalima nakon što je savladao Danila Medvedeva sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2).

Đoković je još jednom pokazao mentalnu snagu u finalu, gdje je od starta kontrolisao ritam i došao do 18. titule na gren slemovima i prekinuo niz Medvedeva od 20 pobjeda u nizu.
 
Srpski teniser je u ključnim trenucima pogađao vinere, imao potrebnu jačinu i dubinu u udarcima dok je Medvedev pokazao da mu za konačni iskorak treba još iskustva i smirenosti.
 
Novak je na drugoj strani tačno znao kada da napadne rivala i da slomi njegov otpor i vidjelo se da mu Melburn u potpunosti odgovara. Srpski teniser je razliku pravio na drugi servis gdje je bio neuporedivo bolji od svog protivnika koji se mučio.
 
Đoković je furiozno krenuo u finale. Srpski teniser je sjajnim servisom lako dobio prvi gem a onda je odmah u narednom došao do brejka. U potpunosti je dominirao i napadao ruskog tenisera koji se nije snašao. Novak je zatim sjajnim servisom potvrdio brejk i poveo 3:0.
 
Medvedev je nakon toga pokazao zašto se nalazi u vrhu svjetskog tenisa. Sjajno je kaznio greške rivala. Dva loša udarca Đokovića bila su dovoljna da Rus uzvrati i vrati brejk, a nakon toga su teniseri bili sigurni na svoj servis.
 
I kad su svi očekivali taj-brejk, Novak je zaigrao fantastično. Došao je do 40:0, a Danil je spasio dvije set lopte ali nije uspio treću pa je Đđoković dobio ovaj period sa 7:5.
 
Medvedev je uspio da na startu drugog seta napravi brejk ali nije uspio da sačuva svoj servis. Đoković je sjajnom riternirao, njegovi udarci su imali dubinu i pravili velike probleme ruskom teniseru koji se nije najbolje snašao. Novak je u potpunosti preuzeo kontrolu igre i vezao je četiri gema te poveo sa 4:1. Novak je nastavio u istom ritmu i dobio je drugi set sa 6:2.
 
Nakon što je na startu trećeg seta spasio dvije brejk lopte, Đoković je uspio u narednom gemu da napravi brejk. Bila je primjetna velika nervoza kod Medvedeva a najbolji teniser svijeta je to iskoristio da povede 3:0. Nakon toga bilo je jasno da titula šampiona Australijen opena neće mijenjati vlasnika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )