FOTO: shutterstock

Odmaknite nakratko prste od kutije s kolačima i daljinskog upravljača i napravite lagani praznični detoks tijela i uma. Ako ste srećnici koji imaju nekoliko slobodnih dana, relaksirajte se koliko možete i napunite baterije, tako da orni uđete u novu godinu.

Šetajte, planinarite, družite se sa djecom, spavajte koliko to od vas organizam traži, a u međuvremenu napravite i poneki zdrav obrok koji će vas, nakon što ste sebi dopustili čašicu i kolačić više, vratiti u normalu. Možete izgubiti i nekoliko kilograma.

Jedite kad ste gladni, a tijelo pročistite biljnim čajevima koji ubrzavaju metabolizam, poput matičnjaka i zelenog čaja, ili smoothiejem od svježeg voća i povrća uz dodatak meda. Pročistiće vas i supa, koja može biti cjelovit obrok zbog vlakana iz povrća. Čak i mala porcija bistre supe prije ručka pomaže vam prije se zasititi, pa ćete za ručak pojesti manje i kvalitetnije.

Uskočite u staru trenirku, u ranac stavite sendvič sa salatom (ne grickalice) i vodu ili nezaslađen čaj i krenite u planinsku avanturu. Nećete požaliti.

Obavezna pravila - Najveća greška koju radimo između praznika je da stalno nešto jedemo. Ograničite se na tri obroka u danu, a za međuobrok uzmite voćku ili smoothie. Prestanite jesti poslije 18 sati da vam se organizam odmori.

Posvetite se djeci - Zajedničko provođenje vremena s djecom će značiti više od svih poklona koje su dobila za praznike. Igrajte društvene igre, slažite puzzle...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )