FOTO: InfoBijeljina.com

Firme u Bijeljini najviše posluju u oblasti trgovine na veliko i malo, podaci su Zavoda za zapošljavenje Republike Srpske.

Istraživanje tržišta rada u Republici Srpskoj 2023/2024. rađeno je tako što su anketirani poslodavci po filijalama, a u bijeljinskoj ih je učestvovalo 134.

Kada je riječ o bijeljinskoj filijali, 26,1 odsto preduzeća od onih koji su anketirani posluje u trgovačkom sektoru, a 19,4 odsto u prerađivačkoj industriji.

Njih 13,4 je navelo da posluje u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva, a 7,5 odsto je navelo tehničke, naučne i stručne djelatnosti. 

Oko 6,7 odsto poslodavaca iz naše regije posluje u oblasti građevinarstva, a oko šest odsto se izjasnilo za oblast prevoza i skladištenja.

U drugim filijalima je stanje nešto drugačije.

"Posmatrano po filijalama najzastupljenija djelatnost anketiranih poslodavaca u Doboju, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Trebinju jeste prerađivačka djelatnost, dok su u filijalama Banjaluka i Bijeljina najzastupljeniji poslodavci u okviru djelatnosti trgovina na veliko i malo", naveli su iz Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 3 )