FOTO: infobijeljina.com

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Prijedlog plana upisa u srednje škole u RS za 2024/2025. godinu, a tu su navedeni i planovi kada je riječ o bijeljinskim školama.

U bijeljinsku gimnaziju "Filip Višnjić" planiran je upis ukupno 160 učenika. Kako saznaje InfoBijeljina, riječ je o 100 đaka na opšti smjer, 40 na društveno - jezički i 20 na računarsko-informatički.

U Ekonomskoj školi Bijeljina planiran je upis ukupno 144 učenika. Od toga, poslovni-pravni tehničar 48, a po 24 za poslovno-informatičkog tehničara, ekonomskog tehničara, bankarskog tehničara i trgovačkog tehničara.

Kada je u pitanju Poljoprivredna i medicinska škola Bijeljina, u planu je upis ukupno 264 učenika. Prema podacima nadležnog ministarstva, najviše njih odnosno po 72 trebala bi se upisati za agrotehničara i medicinskog tehničara. 

U planu je upis i po 24 učenika za veterinarskog tehničara, prehrambenog tehničara, agroproizvođača i farmaceutskog tehničara, kao i po 12 za pekara i prehrambenog prerađivača.

Tehnička škola "Mihajlo Pupin" u Bijeljini trebala bi da upiše ukupno 288 đaka (elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala, i saobraćaj).

Muzička škola "Stevan Stojanović Mokranjac" Bijeljina trebalo bi da upiše 20 srednjoškolaca, odnosno po 10 za muzičkog saradnika – teoretičara i muzičkog izvođača.

Plan za Srednju stručnu školu Janja je 96 učenika (arhitektonski tehničar, carinski tehničar i turistički tehničar po 24, te kuvar i konobar po 12).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )