FOTO: Srpska Info

Policija iz Brčkog identifikovala je i uhapsila vozača automobila Dušana I. (22) koji je 16. maja udario 37-godišnjeg muškarca u Brčkom i pobjegao s mjesta događaja.

Povrijeđeni M. S. prevezen je s teškim povredama u UKC Tuzla, gdje je preminuo 17. maja. Isti dan u večernjim satima policija je uhapsila vozača koji se sumnjiči za ubistvo.

–   Zaprimili smo izvještaj o krivičnom djelu ubistvo iz člana 163. stav 1. KZ Brčko distrikta BiH. Tokom dana u Tužilaštvo Brčko Distrikta BiH biće predat i osumnjičeni – rekao je Samir Beganović, portparol Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

On je dodao da će više detalja o okolnostima događaja biti poznato tokom sutrašnjeg dana. O tome kako se od saobraćajne nesreće došlo do ubistva, objasnili su građani Brčkog koji su željeli ostati anonimni.

Potvrdili su da je ubijen Slaven Marčeta, te da je ubistvu predhodila svađa u saobraćaju. Naime, nastradsali Marčeta je najvjerovatnije oduzeo pravo prvenstva prolaza uhapšenom Dušanu I. Nakon toga je između njih izbila žestoka svađa.

Očevici kažu da je Dušan tada vozilom namjerno pregazio Marčetu koji je bio van automobila.

Najvjerovatnije se njih dvojivca prije toga nisu poznavali, a istražitelji utvrđuju da li je kod Dušana postojala stvarna namjera da vozilom ubije Marčetu ili tek samo da mu nanese povrede.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )