FOTO: nezavisne.com

SRBAC - Pješak Duško Nikolić (18) iz Srpca poginuo je u subotu naveče, kada ga je, dok se vraćao sa drugovog rođendanskog slavlja, udario pežo, kažu mještani.

Tragedija se dogodila na lokalnom putu u Nožičkom, a automobilom je upravljao mještanin Mirko Malbašić (22), koji je te večeri takođe bio na istom rođendanu.

Kako kažu mještani, njih dvojica su bili na proslavi rođendana zajedničkog druga u jednoj vikendici u Nožičkom i u jednom momentu Malbašić je otišao autom.

"Nikolić je potom takođe otišao sa rođendana i krenuo je pješice, valjda prema kući svoje sestre, kod koje je, kako smo čuli, planirao da prespava. Nesreća se desila kada se Malbašić vraćao ponovo na to rođendansko slavlje te je na putu naletio na Nikolića", rekli su mještani.

Pretpostavljaju da vozač pežoa nije vidio na putu osamnaestogodišnjaka te da je tako došlo do tragedije.

"Tragedija se desila nakon ravnog dijela puta, gdje cesta počinje da se penje uzbrdo. Vozilo je nakon udara tijelo stradalog vuklo više stotina metara uz uzbrdicu. Da li je vozač bio pijan ili je išao prebrzo, ne znam, ali očigledno nije osjetio kada je udario poznanika", priča jedan mještanin Nožičkog.

On dodaje da su kobne večeri u njegovom selu bile dvije rođendanske žurke i da se priča da je Malbašić bio na obje.

"Tu veče prvo sam čuo kao neku eksploziju. Svi smo mislili da se na rođendanskom slavlju u obližnjoj vikendici desila pucnjava. Tek kasnije smo čuli da je riječ o pogibiji pješaka", navodi jedan od mještana.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je nastradali Nikolić tek nedavno postao punoljetan.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da se tragedija dogodila u subotu naveče, oko 22 časa, u Nožičkom, u opštini Srbac.

"U nezgodi je učestvovao Mirko Malbašić (22) iz Nožičkog, koji je upravljao automobilom pežo, dok je stradali D.N., drugi učesnik u ovoj nezgodi, bio pješak", rekli su u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Uviđaj je obavila tužiteljka Žana Bojić zajedno sa policijom. Ona je naložila obdukciju tijela stradalog mladića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )