FOTO: InfoBijeljina

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u Olovu, život su izgubuli supružnici Kazafer i Alzira Bečić iz Banovića.

Oni su krenuli na doček Nove godine u Sarajevo i poveli svoju jedinu unuku koja je ovom prilikom zadobila teške tjelesne povrede i trenutno se nalazi van životne opasnosti.

Prema nezvaničnim informacijama djevojčici su slomljene obe noge. Oni su iz Banovića krenuli sa unukinog maskembala koji je održan u Osnovnoj školi Banovići koju unuka pohađa. Iz još uvijek, nepoznatih razloga, Bećići su s Passatom 8 podletjeli pod cisternu.

Nesreća se dogodila oko 13:30 h i zazvala velike neprilike na putu prema Sarajevu uoči novogodišnjeg slavlja.

Kazafer i Alzira su ugledni građani Banovića čija je pogibija izazvala veliki šok. Prijatelji i komšije svoju tugu ne kriju. Ipred zgrade u kojoj su živjeli sami, danas je sablasno, tužno i bolno.

Od komšija se mogla čuti samo tuga u glasu. Inače, Kazafer je važio za ugledanog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja.

U posljednje vrijeme porodicu Bećić su zadesile brojne nesreće. Supruga Alzira prije samo nekoliko mjeseci izgubila je dva brata. Njene radne kolege kažu da je na maskenbalu bila radosna zajedno sa unukom, kao da se konačno bila oporavila od nedavnih gubitaka najmilijih.

Kazafer je bio generalni direktor "Elektroremonta" Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli, piše "Avaz".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )