FOTO: null

Dvojica uhapšenih na Ilidži policijskoj akciji „Tvins“ u BiJ primorali su šest djevojaka da se bave prostitucijom u Austriji i Njemačkoj, a osim toga uzimali su im i skoro svu zaradu, saznaje „EuroBlic“.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su u ovoj akciji uhapšena dvojica osumnjičenih, ali da će istraga najvjerovatnije biti proširena na još jednu osobu.

- Uhapšeni su svoj „posao“ pokrenuli  još 2015. godine, a sumnja se da su zaradili više desetina hiljada evra – pojasno je izvor iz istrage.

On je dodao da su obojica uhapšeni od ranije poznati policiji i da su do sada privođeni zbog raznih krivičnih djela.

Podsjetimo, pripadnici SIPA u četvrtak ujutru uhapsili su osumnjičene za tragovinu ljudima radi prostitucije i oni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH. Iz ovog tužilaštva juče nismo dobili odgovor, da li su oni saslušani i da li će im biti predložen pritvor.

Ova hapšenja su nastavak akcije „Tvins“ iz novembra prošle godine kada je uhapšeno više osoba iz BiH i Srbije zbog istog krivičnog dela.

Organizator ove grupe koristio je računarske mreže sa područja BiH i Nemačke i na sajtu www.kaufmich.com otvarao žrtvama profile.

Na profilima je davao njihov opis, tjelesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cijene raznih seksualnih usluga, fotografije, kao i način i mjesto kontakta radi pružanja usluga. Kada klijent kontaktira neku od djevojaka na navedenom portalu, članovi ove grupe dogovore sa njim mjesto, vrijeme, vrstu i cijenu seksualne usluge, a zatim obavjeste žrtvu šta se od nje očekuje. Nakon obavljenog „posla“ žrtve su ih morale obavještavati koliko su zaradile novca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )