FOTO: Glas Srpske

Lopov koji oteo tri torbe pune novca, sa više stotina hiljada maraka od Banjalučanke J.Š., koja trguje devizama, prišao joj je s leđa na kućnom pragu te joj istrgao torbe i pobjegao, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznaje „Glas Srpske“, opljačkana žena je bila na samo korak od ulaznih vrata.
 
Sve se desilo u banjalučkom naselju Lauš. Prema priči mještana ulice, u kojoj se desila pljačka, lopov je najvjerovatnije imao pomagača.
 
- Sve se desilo kada se žena vratila kući. Taman kada je htjela da uhvati za kvaku vrata, to se desilo. Nakon toga joj je pozlilo i pala je. Komšije su pritrčale da joj pomognu, a lopov je već bio pobjegao.. To je fina porodica i ovo je strašno šta se desilo, sada smo svi u strahu - rekla je komšinica opljačkane žene.
 
Prema njenom riječima ali i pričama drugih mješana, lopovi su u ulicu došli automobilom kojim su nakon toga i pobjegli.
 
- Vjerovatno su je pratili i iskoristili jučerašnji kišni dan kada su svi u kućama i kada na ulici nema ljudi. Prije toga u ulici smo viđali nepoznato vozilo - reko je jedan mještanin.
 
Policija još traga za vinovnicima ove teške krađe, a prema nezvaničnim informacijama pronađen je automobil za koji se pretpostavlja da je korišten u ovoj pljački i radi se o "seatu".
 
Prema nepotvrđenim informacijama lopov je od J.Š. oteo oko dva miliona maraka, ali tačan iznos se još uvijk utvrđuje.
 
Iz Policijske uprave Banjaluka sinoć su saopštili da je slučaj okarakterisan kao teška krađa. Navode da se sve desilo juče oko 16.30 časova.
 
- Oko 16.30 časova, Policijskoj upravi Banjaluka, prijavljeno je da je u Banjaluci neposredno prije prijave, nepoznato lice iz ruku oštećenog lica istrglo torbe u kojima se nalazio veći iznos novca. U toku je istraga u cilju pronalaska izvršioca - navedeno je u saopštenju.
 
Dodaje se da se sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.
 
Prema nezvaničnim informacijama, opljačkana Banjalučanka godinama se bavim prodajom deviza u mjenjačnici i pretpostavlja se da je ona praćena i da je pljačka tipovana.
 
- U otimanju novca je učestvovao jedna osoba koja je presrela ženu i iz ruku otrgnula torbe pune novca nakon čega je pobjegla. Nije isključeno da je u ovom zločinu učestvovalo više lica i da je izvršilac imao pomagače. Policija je na terenu i intenzivno se traga u cilju otkrivanja svih detalja ovo slučaja i počinioca - rekao je izvor blizak istrazi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )