FOTO: null

BROD – Petorica pripadnika Granične policije BiH, koji su bili raspoređeni na graničnom prelazu Brod, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz ove policijske agencije.

- Tokom pretresa osumnjičenih policijskih službenika i službenih prostorija na graničnom prelazu Brod pronađena je određena količina novca za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela - navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH, po čijem nalogu su obavljena hapšenja potvrdilo je da su uhapšeni pripadnici Granične policije BiH osumnjičeni da su omogućavali nezakonit prelazak granice za novčanu nadoknadu.

- Granični policajci su zahtijevali i primili novčani dar da u okviru svoje funkcije ne izvrše što bi morali, a novac su uzimali kako od stranih, tako i od državljana BiH - navode u Tužilaštvu BiH.

Osumnjičeni će biti privedeni postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Kliks saznaje da je istragom bila obuhvaćena cijela smjena na Graničnom prelazu Brod.

Aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih, koruptivnih radnji počinjenih od policijskih službenika sprovode pripadnici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

- Ove aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje za suprotstavljanje svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH. Zbog toga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja - istakao je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

Zbog ovih aktivnosti na određeni period bio je blokiran promet na prelazu Brod, zbog čega su iz Granične policije uputili izvinjenje putnicima koji su se u tom trenutku zatekli na prelazu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )