FOTO: InfoBijeljina

Destilerija „Epoha“ iz Bobetinog Brda, kod Lopara, dobitnik je prestižne nagrade na Međunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji "MAK 2020" koja se održava na Kopaoniku.

Povelja za razvoj preduzetništva, agroprivrede, turizma zapadnog Balkana uručena je vlasniku "Epohe" Bojanu DŽuvelekoviću, koji je istakao da je ova nagrada podstrek za dalji rad, saopšteno je iz Odjeljena za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare.

"Ponosni smo jer možemo da promovišemo i na ovaj način opštinu Lopare i Republiku Srpsku", rekao je DŽuveleković, koji je zahvaljujući za priznanje i pozvao sve učesnike skupa da posjete opštinu Lopare i Republiku Srpsku.

On je dodao da je "Epoha" mlada destilerija, koja proizvodi voćne rakije.

"Brojne nagrade, za samo tri godine od kad postojimo, govore da smo na putu kvaliteta proizvoda, što i jeste naš cilj", istakao je DŽuveleković.

Sedma međunarodna agrobiznis naučna konferencija održana je pod motom "Evropski put–put uspeha", a okupila je 500 učesnika iz dvadeset zemalja.

Marija Jovičić, predsjednik Naučno-poslovnog centra "Vord", koji je organizator "MAK 2020", istakla je da je cilj konferencije da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezulatati nauke i prakse.

"Samo udruženim i konkretnim znanjem primenjenim u praksi se mogu rešiti problemi koji pritiskaju našu zemlju i region. Kao organizatori ne težimo da gradimo najlakše puteve, naš put je put snage, znanja, odlučnosti i put uspeha", rekla je Jovičićeva.

Trodnevna konferencija zvanično je otvorena danas i trajaće do nedjelje 26. januara, a održava se u hotelu "Grand" na Kopaoniku.

Kroz 44 predavanja eminentnih stručnjaka iz zemlje i svijeta predstaviće se savremeni trendovi i standardi u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU kao i njihove implikacije na razvoj poljoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemljama zapadnog Balkana.

Organizaciju su pomogli grad Kraljevo, Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca i Balkanski naučni centar Ruske akademije prirodnih nauka.

Pokrovotelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo za Evropske integracije Srbije, Privredna komora Srbije, opština Vrnjačka Banja, opštine Trstenik i Lopare iz Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )