FOTO: null

Zahuktava se borba oko kandidata za prvog čoveka Srebrenice, Bošnjaci ubacili još jednog" igrača". Dodik: Bošnjaci su i prošli put našli Srbina za svoje interese. To im sada neće proći

Borba oko načelničkog mesta u Srebrenici uveliko traje, iako su izbori tek 2. oktobra. Što se tiče Bošnjaka, predizborna kampanja već je počela. Naime, bošnjačka politička kuhinja u Sarajevu sve radi kako bi oslabila srpsko biračko telo i odvukla glasove, što bi išlo u prilog aktuelnom načelniku Ćamilu Durakoviću, koji je i kandidat bošnjačkih stranaka za ovo mesto, kaže za "Novosti " Mladen Grujičić, kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice.

On dodaje da su i očekivali da će Bošnjaci isturiti još jednog "srpskog" kandidata i to se desilo sa Desnicom Radivojevićem, bivšim zamenikom premijera Federacije BiH i funkcionerom SDA koji je sada blizak SDP.

- On je predstavnik Bošnjaka, a ne Srba. Svi su svesni u Srebrenici da se pojavio na izborima da bi razbio srpsko jedinstvo. Bošnjaci već godinama kupuju glasove po Srebrenici i isturaju po još jednog kandidata Srbina, koji kao nezavisni kandidat ima zadatak da odvuče glasove zajedničkom srpskom kandidatu. To im sada neće proći. Srpske stranke u Srebrenici su jedinstvene i želimo da fer pobedimo na izborima - kaže Grujičić.

Oko kandidature Desnice Radivojevića za načelnika Srebrenice reagovali su i predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

- Kandidatura Desnice Radivojevića za načelnika Srebrenice predstavlja bošnjačku podvalu. I prošli put su našli Srbina koji je bio u funkciji bošnjačkih interesa. Očigledno je da na isti način pokušavaju da onemoguće pobedu srpskog kandidata - rekao je Dodik.

Premijer RS Željka Cvijanović rekla je da je kandidatura Radivojevića stari trik iz sarajevske kuhinje, kojim se nastoji razbiti srpsko glasačko telo, ali da nema prepreka da načelnik bude zajednički kandidat srpskih stranaka.

SDA PODRŽAVA DURAKOVIĆA

OPŠTINSKI odbor SDA saopštio je da je u ime probosanskih stranaka kandidat za načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

- Duraković ima našu bezrezervnu podršku kao kandidat probosanskih stranaka. A Desnica Radivojević nikada nije bio član OO SDA Srebrenica i u tom smislu ne može tražiti podršku SDA.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )