FOTO: null

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima posle produžetku Zjelonu Goru sa 81:80 (18:20, 12:15, 18:19, 20:14, 13:12), u 10. kolu Lige šampiona

Dugo je Adin Vrabac bio pod sumnjom javnosti da li treba Partizanu. Borio se sa formom, ali i sa kritikama, da bi večeras u Zjelonoj Gori, kada je Partizan bio najranjiviji, bez igračkog kvarteta (Majstorović, Veličković, Andrić, Robinson) i trenera Aleksandra Džikića, odigrao utakmicu crno-bele karijere „potpisanu“ poenima 2,5 sekundi pre kraja produžetka za podvig Beograđana koji im je širom otvorio vrata naredne runde lige šampiona.

Uporedo sa njim Stefan Birčević je, u sadejstvu sa Urošem Lukovićem i povremeno Milošem Koprivicom svih 40 minuta zatvarao sve praznine nastale neigranjem Veličkovića i Majstorovića. Stizao je iskusni krilni centar da kontroliše oba reketa, ali i da raspali iza linije za tri poena kako bi odagnao bilo kakve misli rivala da će tek tako pobediti oslabljeni Partizan.

Na kraju, 1.8 sekundi pre kraja 40. minuta je na asistenciju ništa manje dobrog Branislava Ratkovice, polaganjem izborio produžetak koji su crno-beli po svemu prikazanom, zaslužili. Možda su zaslužili i pobedu u prvih 40 minuta, u kojima pomoćnog trenera Nenada Čanka nijednog trenutka nije hvatao strah što je klupa previše kratka za jedan ovakav meč. Ali ovako, iako je teže, ukus pobede je daleko sklađi, pogotovo što se iz Zjelone Gore sada prostire pogled ka šesnaestini finala Lige šampiona.

Da prilično smanjena igračka rotacija na klupi i izostanak trenera Aleksandra Džikića, nisu umanjili želju Partizana da postane prvi tim ove sezone koji je iz Zjelone Gore poneo kući pobedu bilo je evidentno u uvodnim minutima. Držali su Beograđani korak s domaćinom do kraja prve deonice.

Ni poenterska apstinencija duga skoro četiriri minuta druge četvrtine nije preterano poremetila ritam crno-belih. Sa jasnom idejom da najveći kvalitet poljskog tima, visoku liniju odseku od spoljne, Ratkovica i društvo su držali na oku. Tek konstantna iskakanja najboljeg igrača Zjelone Gore, Vladimira Dargičevića, kao ofanzivni skok domaćina stvarala su jedini ozbiljni problem crno-belima, koji su od starta treće deonice ostali bez Vilijama Hečera. Najbolji strelac kao da se nije vratio iz svlačionice po završetku velikog odmora. Ali jeste Vrabac. Svaki njegov šut pogađao je u centar mete, povećavajući srce Partizana koje je pobednički zakucalo u finišu reguluranog dela i produžetka utakmice.

ZJELONA GORA: Florens 8. Von 8, Mur 3, Zivert, Der, Dragičević 14 (10 sk), Kelati 12, Gružecki 8, Hričaniuk 4, Zamojksi 6, Đurišoić, Kožarek 17.

PARTIZAN: Ratkovica 15 (10 as, 6 sk), Vrabac 16, Jovanović, Marinković 2, Tanasković, Birčević 19 (11 sk), Koprivica 6, Hečer 9 (6 as), Pot 1, Karahočić, Luković 13 (8 sk, 4 bl).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )