FOTO: null

U današnje vrijeme veoma je važno biti snalažljiv i naučiti pojedine trikove koji će vam uštedeti budžet. Na stranim internet portalima smo pronašli čak deset stvari koje ima svako domaćinstvo, a uz pomoć kojih možete uštedeti novac.

Iskorišćene kesice čaja 

Iskorišćene filter vrećice za čaj možete upotrebiti za elimisanje neprijatnih mirisa iz cipela. Sve što treba da uradite je da izvadite uloške, a potom stavite kesicu da odstoji tokom noći. Ako je vaš frižider poprimio razne mirise, možete ga takođe osvježiti uz pomoć filter vrećica. Stavite ih u posudu uveče, a ujutru ih 

Maslinovo ulje 

Poznato je da se ulje masline, osim za hranu, može koristiti i za njegu ljepote. A sigurno niste znali da ono može da zamjeni gel za brijanje, ali i hidratantnu kremu za lice. 

Omot od putera ili margarina 

Nakon što upotrebite puter, sačuvajte njegov zaštitni omot i kasnije ga upotrebite umesto papira za pečenje. 

Uklonite mrlje hidrogen peroksidom 

Hidrogen peroksid pomješajte sa vodom i dobićete sredstvo koje savršeno otklanja mrlje na odeći, ali i nameštaju, zavjesama, tepisima.. 

Od aluminijumske folije napravite lopticu, a potom je ubacite u mašinu za sušenje kako biste se riješili elektriciteta. Osim toga, možete je iskoristiti za čišćenje zagorelog posuđa i to tako što ćete zgužvati komadić folije, a potom trljati zagorjele dijelove. 

Metalne kašike protiv umornih očiju 

Iako se na tržištu nalazee mnoge djelotvorne maske za umorno lice i tamne podočnjake, postoji jedan besplatan trik koji će vas oduševiti. Uzmite metalnu kašiku i postavite je kao oblogu na kapke. Odmah ćete primjetiti kako otečenost spada. 

Soda bikarbona odčepljuje odvode 

Sipajte oko 100 gram sode bikarbone a u odvodnu cijev koju želite da očistite. Zatim dodajte oko 100 ml alkoholnog sirćeta i tri litra ključale vode. Nakon toga isperite mlazom vode iz slavine. 

Cimet protiv insekata 

Umjesto opasnih pesticida, insekata se možete riješiti i uz pomoć cimeta. Ovaj začin postavite na sva mjesta, posebno uglove, gdje oni skupljaju. 

Limun za čišćenje 

Limun je odličan i kao ispomoć u čišćenju kuće. Sa njim možete čistiti kuhinjsko posuđe, mikrotalasnu rernu, kantu za otpatke, frižider, kupatilo. Koru od limuna takođe možete osušiti i koristiti za potpalu. 

Pivom protiv puževa 

Puževe možete otjerati uz pomoć piva. Ostatke ovog napitka sipajte u posude koje potom treba da rasporedite na mjesta gde ste primjetili da se oni pojavljuju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )