FOTO: null

Škola ikonopisa „ODIGITRIJA“ Srpske pravoslavne crkve Eparhije zvorničko-tuzlanske tokom 2016. godine, obilježiće nizom aktivnosti, deceniju predanog rada na obnovi pravoslavne likovne umjetnosti, izjavio je za Pan radio protonamjesnik Vaso Popović kosmit

Škola ikonopisa „Odigitrija“ osnovana je 2006. godine i predstavlja kreativnu radionicu u kojoj učenici detaljno upoznaju tehničku, estetsku, bogoslovsku, istorijsku i duhovnu stranu ikonopisa i zidnog živopisa (fresko i seko tehnika).

O uspješnom radu Škole svjedoči podatak da je kroz Školu prošlo više od osam stotina učenika, te dobra saradnja sa Visokom školom – Akademijom SPC za umetnosti i konzervaciju u Beogradu, kao i niz uspješno realizovanih projekata, u Republici Srpskoj i u inostranstvu.

- Želja nam je da u jubilarnoj godini otvorimo vrata dvostruko većem broju učenika nego prethodnih godina, jer smo uspjeli da iznjedrimo vrsne ikonopisce u našem gradu, tako da smo i kadrovski i tehnički ospoosbljeni da primimo sve zainteresovane. Svi talentovani mladi ljudi mogu da nam se pridruže u Tržnom centru „Emporium“ u Bijeljini, a otvoreni su im i naši telefoni (065 858 532 ili 065 875 574 ), istakao je protonamjesnik Vaso Popović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )