FOTO: null

Neki od najkritičnijih i najuticajnijih filmova 21. vijeka nastali su 2007. godine, piše USA Today. Ovaj sajt objavio je listu deset filmova sa kojima mnogi današnji ne mogu da se porede.

10. Once – Mjuzikl o uličnom sviraču i imigrantkinji, njihovoj nezaboravnoj nedelji u Dablinu i ljubavi. 

9. Atonement – Britanska romantična ratna drama režisera Džoa Rajta razirana na istoimenom romanu Ijana Majkuana. 

8. Persepolis – O odrastanju iranske djevojčice tokom Islamske revolucije. 

7. Zodiac – Film Dejvida o lovu na ozloglašenog serijskog ubicu koij je ubijao tokom šezdesetih u San Francisku, ostavivši nekoliko žrtava u životu. Slučaj ostaje jedan od najneslavnije riješenih slučajeva zločina. 

6. Before the devil knows youre dead – Kada dva brata organizuju pljačku zlatare svojih roditelja, posao kreće po zlu. 

5. Into the wild – Film Šona Pena baziran na istoimenoj knjizi po doživljajima Kristofera Makandlesa tokom njegovog putovanja po Sjevernoj Americi. 

4. Juno – Američko-kanadska humoristička drama u kojoj se tinejdžerka suočava sa neplaniranom trudnoćom i kansijim događajima koji je tjeraju da odraste prije vremena. 

3. The diving bell and the butterfly – Priča o uredniku Elle-a koji preživljava moždani udar i ostaje paralizovan. 

2. There will bi blood – Istorijska drama Pola Tomasa Andersona koja govori o pohlepnom čovjeku u potrazi za bogatstvom tokom procvata naftne industrije u Južnoj Kaliforniji krajem 19. i početkom 20. vijeka. 

1. No country for old men – Krimi-triler koji govori o propalom poslu sa drogom nakon kojeg slijedi igra mačke i miša između trojice kuškaraca koji se međusobno presreću u pustinjskom krajoliku zapadnog Teksasa. 

Film je nominovan za osam Oskara, a osvojio je nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenario i najboljeg sporednog glumca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )