FOTO: null

Novi sistem kanala u Derventi, koji je izgradila kompanija Kooperacione Italiana, zaštitiće više od 15 poduzeća, među kojima su neke italijanske investicije, gradsko industrijsko područje, elektrane i 30.000 građana Dervente od opasnosti od poplava, saopš

Ambasador Italije u BiH Ruđero Korias rekao je na otvaranju kanala na rijeci Ukrini da Kooperacione Italiana, osim u Derventi, rade i u drugim opštinama u BiH, ne samo na obnovi, nego i na jačanju kapaciteta vlasti i građana u sprečavanju i prevenciji mogućih budućih slučajeva hitne reakcije.

Vrijednost radova na kanalu je preko 34.000 evra. Kanalni sistem, u dužini od dva kilometra, štiti i elektroenergetska postrojenja grada koja su potopljena u maju 2014. godine, ostavljajući cijelo područje u mraku.

Opština Derventa je počela obnovljati objekte koji će biti opštinsko središte za hlađenje i skladištenje voća i povrća. Objekat će opremiti Kooperacione Italiana postrojenjima u vrijednosti od oko 64.000 evra.

Derventa je, zajedno sa Orašjem, Maglajem, Srebrenicom, Sanskim Mostom i Zvornikom, jedna od šest opština u kojima Kooperacione Italiana realizuje projekat rekonstrukcije nakon poplava u vrijednosti od milion evra, u korist poljoprivrednika, stočara i malih i srednjih poduzeća.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )