FOTO: null

Tokom sezone protiv Radnika smo izgubili jedan meč, drugi smo odigrali nerešeno, tako da je vreme za našu pobedu, kaže Slobodan Starčević, trener Krupe pred derbi meč protiv Radnika (16 časova).

Kada su pitanju mečevi klubova iz Republike Srpske, tradicija je na strani premijerligaša iz Bijeljine, pošto je u regularnom delu sezone Radnik slavio pobedu od 3:1 na svom terenu protiv Krupe, dok je u kanjonu Vrbasa bilo nerešeno 2:2.

- Moramo u trećem ovogodišnjem meču protiv Radnika ići na pobedu po svaku cenu, kako bi ekipa, pre svega, povratila pobednički mentalitet. Liga za šampiona definitivno je donela jedan novi kvalitetni nivo fudbala u odnosu na regularni deo prvenstva. Ovde nema lakih protivnika, nema prostora za kalkulacije i svaki meč je derbi. Uloge je veliki jer se ekipe bore za titulu ili izlazak na međunarodnu scenu. Što pre moji igrači to shvate, pre će se vratiti na pobednički kolosek - kaže Starčević.

Na derbi timova iz Republike Srpske u Ligi za šampiona fudbaleri Radnika putuju oslabljeni, a u timu neće biti čak osam prvotimaca.

Najveći hendikep za Bijeljince biće na golmanskoj poziciji jer zbog kartona neće biti prvog golmana Mladena Lučića, dok njegova rezerva Senedin Oštraković ima probleme sa povredom, pa će se među stativama naći 18-ogodišnji Samed Hodžić.

- Imamo puno problema sa povredama i kartonima, ali ne želimo da kukamo već da borbenom igrom ostvarimo povoljan rezultat protiv Krupe. Pored dva golmana povređeni su još Delimir Bajić, Nemanja Zlatković, Stanko Ostojić, Dejan Janković, Demir Peco i Nenad Srećković. Znamo da nas čeka težak zadatak, ali pravi recept za uspeh je meč protiv Sarajeva kada su se igrači na terenu borili za svaku loptu i pokazali ogromnu želju. Nadam se da ćemo se brzo adaptirati na veštačku podlogu, što je glavna prednost Krupe u odnosu na ostale. Publika će videti kvalitetan meč, jer u Krupu idemo da se nadigravamo i pobedimo - rekao je Nebojša Milošević, strateg Radnika.

Problemi sa realizacijom

Krupa ima problema sa realizacijom u poslednje vreme.

- Siguran sam da fudbaleri Krupe nisu zaboravili davati golove tokom zimske pauze. Serija teških protivnika poput Zrinjskog, sa kojim smo igrali dva puta u pet kola, ili utakmica protiv vrlo čvrste ekipe Željezničara, dovela je do toga da teško dolazimo u dobru šansu, a još teže postižemo gol. Pažljivo smo analizirali prethodne mečeve, vredno radili da otklonimo problem, i mislim da je utakmica protiv Radnika prava prilika da napadači Krupe prorade - kaže Starčević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )