FOTO: Glas Srpske

Američki novinar Ti Džej Megbrajd, dobro upućen u dešavanja u Denveru, objavio je da bi Bogdanović mogao da bude jedno od pojačanja Nagetsa od naredne sezone.

Od početka sezone u NBA kuloarima spekuliše se o odlasku Bogdana Bogdanovića iz Sakramenta sljedećeg leta, a sada je prvi put bilo riječi i o konkretnoj mogućoj destinaciji srpskog reprezentativca. Američki novinar Ti Džej Megbrajd, dobro upućen u dešavanja u Denveru, objavio je da bi Bogdan, uz Pati Milsa i Tonija Snela, mogao da bude jedno od pojačanja Nagetsa od naredne sezone.

- Bogdanović je neustrašivi košgeter, koji pogađa s bilo koje pozicije na terenu. Izuzetno spretno završava prodore, ima šut na "nuklearni pogon" sa distance, ali je i odličan kada se radi o poentiranju iz trka sa poludistance. Zapravo, Bogdanović je, kada se radi o klasičnom skok šutu, bolji od 91 odsto lige, zatim je bolji od 80 odsto svih konkurenata kada se radi o situacijama prihvati loptu i odmah šutni, a pritom je, kada se radi o šutu iz driblinga, bolji od čak 94 odsto rival u najjačoj ligi na svijetu – napisao je Megbrajd, iznijevši još niz pohvala na račun Bogdanove igre.

- Denveru treba više akcija za šut za tri poena, a Bogdanović to može da donese u gomilama. Njegova kreativnost prilikom izgradnje pozicije za šut je nešto što bi Nagetsima veoma koristilo ako žele da otključaju najbolju ofanzivnu verziju sebe.

Novinar “Majl haj Sportsa” istakao je i da bi potencijalni dolazak Bogdanovića bio značajn impuls i Nikoli Jokiću.

- Dolazak jednog zemljaka iz Srbije u ekipu može samo da pomogne Jokiću na terenu i van njega. Nema sumnje da se Jokić najbolje osjeća kod kuće, kada ga okružuju sunarodnici. A kada je on spokojan, kada se osjeća komforno, njegova igra pravi jedan gigantski iskorak napred. Radost u igri je veoma važan faktor kada se analizira zašto Jokićeva agresivnost na terenu dolazi ili odlazi. Ako bi Bogdanović bio tu, uz njega, to bi svakako bila pomoć - zaključuju se u ovoj analizi.

Podsjetimo, kada je dolazio u Sakramento, Bogdanović je potpisao trogodišnji ugovor vredan 27 miliona dolara, koji ističe na kraju tekuće sezone.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )