FOTO: null

Priština - Zamjenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini.

On je naveo da je to počinila grupa demonstranata koji su došli na protest u tom gradu i ocijenio neophodnim što skorije podizanje ograde oko te nedovršene crkve.

Stojanović smatra da je takvo ponašanje sramno i necivilizovano, ali da je sramno i to što je, kako dodaje, policija mirno posmatrala demonstrante dok su ulazili u hram.

- Urinirati u svetinji je sramno, necivilizovano, vandalsko ponašanje - naveo je Stojanović u pisanoj izjavi.

Kako ističe, srpske svetinje se na Kosovu stalno skrnave, ali posebno taj hram nekome mnogo smeta, jer je najčešće na meti vandala.

Zbog toga je, smatra Stojanović, neophodno da se oko hrama podigne ograda što prije i da se počinioci sramnih i necivilizovanih djela spriječe da dalje skrnave hram.

- I mirno posmatranje demonstranata od strane policije, dok ulaze u hram i vrše nuždu, je takođe sramno - naveo je Stojanović.

Podsjećajući da je taj hram mnogo puta do sada skrnavljen, Stojanović je istakao da počinioci nikada do sada nisu pronađeni, a da se juče sve dogodilo naočigled policije.

On je zato pozvao i kosovskog ministra policije da preduzme kaznene mjere protiv službenika policije koji svojim nečinjenjem omogućavaju nesmetano vršenje krivičnih djela.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )