FOTO: null

Problemi boračke populacije Republike Srpske se nagomilavaju. Težak položaj, loš status, nezaposlenost, a kap koja je prelila čašu jeste neisplaćen borački dodatak na godišnjem nivou. Demobilisani borci sa područja Semberije i Majevice su na današnjoj pre

Za isplatu boračkog dodatka na godišnjem nivou i za početak rješavanja problema borci su Vladi dali rok sedam dana, a u suprotnom će, kako kažu, preduzeti rigoroznije mjere.

"Demobilisane borce uzmu u usta samo političari pred izbore i nikad više. Nažalost, vidi se sad i sa ovim boračkim dodatkom koji kasni, kaže Jovan Marinković, predsjendik Boračke organizacije u Ugljeviku.

"Naš ministar kaže da se mi malo strpimo. Ja bih poručio našem ministru da se on strpi bar dvije plate, a ne oni koji nemaju nikakva primanja da se strpe, i da takav čovjek predstavlja boračku populaciju stvarno je sramotno", kaže Marinković.

Iz Boračke organizacije grada Bijeljine poručuju: "Zbog ovakvog ponašanja vlasti prema demobilisanim borcima, a prvenstveno nesposobnosti ministra koji predstavlja boračku populaciju, mi tražimo ostavku ministra Savanovića i tražimo da na njegovo mjesto dođe neko ko će na bolji način predstavljati borce", ističe Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije u Bijeljini.

"Borci su satjerani u ćošak, nezadovoljstvo kuliminira, i ukoliko ne dođe do ozbiljnijeg pristupa i rješavanja nagomilanih problema, slijede radikalne mjere. Nije to naša želja, ali ako ne može drugačije, ići ćemo tako", najavio je Risto Radić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Lopare.

"Molim institucije Republike Srpske da u što kraćem roku riješe naše probleme, da ne bismo išli na radikalnije mjere; mi nećemo spavati u parkovima - mi ćemo spavati i boraviti u njihovim kabinetima", poručili su borci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )