FOTO: null

U Turističkom centru "Balkana" kod Mrkonjić Grada danas je održana 26. tradicionalna manifestacija "Dani kosidbe na Balkani 2016 - Memorijal Lazar Laketa", na kojoj su učestvovali kosci iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Laskava titula "Delija Balkane" pripala je Slaviši Pupoviću iz Pljevalja u Crnoj Gori, koji je, osim dobrog rezultata u ručnom košenju trave, imao najbolje rezultate u kosačkom višeboju. 

"Biti delija ove manifestacije među 24 takmičara nije bilo lako biti", rekao je Pupović, kome je ovo druga titula "Delije Balkane". 

Titulu najboljeg kosca osvojio je Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca, koji je parcelu od 28 metra kvadratna pokosio za osam minuta i dvije sekunde, što je rekord ove manifestacije. 

Drugo i treće mjesto osvojili su Miloš Trkulja iz Bosanskog Petrovca i Milorad Sladojević iz Mrkonjić Grada. 

Kecman, kome je ovo treća pobjeda na Balkani, kaže da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka, jer su se takmičili najbolji kosci sa Balkana. 

Na Blakani su se takmičila 24 kosca, a najmlađi je bio osamnaestogodišnji Vuk Vučković iz Čačka. 

Manifestacija "Dani kosidbe na Balkani", osim očuvanja tradicije i narodnih običaja, ima za cilj i obogaćivanje turističke ponude mrkonjićke opštine. 

Ovoj manifestaciji je, osim zvaničnika mrkonjićke opštine, prisustovala i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić, te veliki broj građana.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )