FOTO: Glas Srpske

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i kapiten Filip Filipović poručili su da su ambicije srpskog tima na svakom velikom takmičenju iste - borba za najsjajniju medalju.

Vaterpolistima Srbije, kao i vaterpolistkinjama, priređen je ispraćaj na bazenu “Milan - Gale Muškatirović” uoči odlaska na šampionat Evrope u Barseloni, gdje će pokušati da osvoje četvrto uzastopno zlato, a posljednje su osvojili na EP u Beogradu.

- Realno, imamo laku grupu, što nam daje prostora da produžimo pripremni period i definitivno 24. jul će da bude Dan “D”, gde u četvrtfinalnoj utakmici, realno gledajući kostur, očekujemo Mađarsku ili Italiju. Sve je otvoreno, favoriti su isti kao i poslednjih godina. Kao što stalno govorimo, tradicija srpskog vaterpola nam daje za pravo da razmišljamo samo o medaljama. Tako da se nadam da ćemo i s ovog prvenstva da se vratimo sa medaljom - rekao je selektor Savić.

Trostruki uzastopni osvajač priznanja za najboljeg trenera svijeta istakao je da idu u trenutno najjačem sastavu, a na pitanje da li će, ako Srbija osvoji zlato, proslaviti skokom u bazen, Savić je odgovorio u svom stilu.

- Neću skakati u bazen. Nije ni vreme. Još sam se više ugojio, a i polako zaboravljam da plivam - istakao je Savić.

Evropski šampionat u Barseloni biće igran od 16. do 28. jula, a Srbija se nalazi u grupi D sa Rusijom, Slovačkom i Rumunijom sa kojom će igrati prvi meč. Kapiten Filipović istakao je da se ekipa neće “skrivati”, niti obmanjivati javnost, već da u Barselonu ide po medalju.

Što smo imali pritiska do sada, imali smo, naučili smo da se nosimo sa tim. Mislim da ovom EP prilazimo kao ekipa koja želi nešto da osvoji, a ne da brani. To nije naše. Svake druge godine se borimo za zlato, tako će biti i ove. U četvrtfinalu očekujemo Mađarsku ili Italiju, tu nema mesta za grešku, za loš dan - poručio je Filipović.
 

Sastav

Savić je odlučio da sljedeće igrače povede u Barselonu, a to su: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )