FOTO: null

Vaterpolo reprezentacija Srbije večeras će se boriti protiv selekcije Crne Gore u finalu Evropskog vaterpolo prvenstva u Beogradu za treće evropsko uzastopno zlato.

Srpski i crnogorski vaterpolisti imaće privilegiju da igraju pred 16.000 gledalaca u beogradskoj Areni, što će biti rekordan u istoriji Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Uoči ove utakmice, broj sjedišta je proširen, a dodatnih 4.500 ulaznica rasprodato je samo minut nakon puštanja u prodaju.

Večerašnja utakmica biće treći obračun ova dva tima u finalima, pri čemu je Crna Gora pobijedila prije osam godina u Malagi, a Srbija prije četiri godine u Ajndhovenu.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je, uoči velikog finala, da se većina igrača potajno nadala ovom finalu.

"Sigurno je da su Srbija i Crna Gora u bazenu pokazale najviše i zasluženo su tu gde jesu. Crna Gora je u poslednje vreme imala nekoliko pehova, ali je dolazak novog selektora Gojkovića promenio stvari", rekao je Savić.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić ističe da su Crnogorci tim za poštovanje, ali da je njegova ekipa spremna da uradi sve što je do nje i osvoji treće uzastopno evropsko zlato.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković poručio je da se njegov tim neće predati.

"Srbija je pokazala veliki kvalitet do sada. Samopouzdanje im je na vrhunskom nivou, jer su osvojili četiri, pet takmičenja u nizu. Vidjeli smo kako su završili polufinalnu utakmicu protiv Grčke... Nećemo da se predamo, jer i mi imamo neke stvari koje možemo da uradimo protiv njih, ali moramo biti iznad maksimuma, jer objektivno oni jesu favoriti", rekao je Gojković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )