FOTO: InfoBijeljina

Delegacija RiTE Ugljevik, na čelu sa direktorom Dikom Cvjetinovićem, učestvuje na ovogodišnjem regionalnom Samitu energetske budućnosti SET Trebinje 2023, koji se održava po četvrti put.

Riječ je o najznačajnijoj konferenciji ovog tipa u regionu, koja se ove godine održava pod sloganom “Energetska stabilnost Zapadnog Balkana”. Na konferenciji učestvuju eminentni stručnjaci iz oblasti politike, nauke i privrede, koji se bave trenutnim stanjem, smjernicama i razvojem energetske budućnosti Republike Srpske, ali i regiona u cjelini.

“Delegacija Rudnika i Termoelektrane Ugljevik dala je doprinos promociji značaja našeg preduzeća, kao jednog od stubova cjelokupnog elektroenergetskog sistema Srpske, koji u ukupnoj proizvodnji struje učestvuje sa preko trideset posto. Pored toga, učešće na konferenciji iskoristili smo za razmjenu iskustava i ideja vezanih za proizvodnju struje i stabilno snabdijevanje domaćinstava i privrede u kriznim situacijama, kao što je ova koju imamo danas, uzrokovana sukobom u Ukrajini”, rekao je Diko Cvjetinović, direktor RiTE Ugljevik. 

Prema riječima Dragiše Vidakovića, izvršnog direktora ugljevičkog giganta, posebno značajan segment razgovora odnosi se na dalje investicije u RiTe Ugljevik.

“Za nas je jako važno da je i na ovom Samitu predsjednik Milorad Dodik ponovio i istakao svoju opredjeljenost da se u narednom periodu, kroz značajne investicije sa strateškim partnerima Srpske, uradi revitalizacija postojećeg bloka TE Ugljevik, te nastave aktivnosti oko izgradnje novog bloka u Ugljeviku. To će, uz ulaganja u obnovljive izvore energije, učvrstiti energetsku stabilnost i nezavisnost Republike Srpske”, istakao je Vidaković.

Kako ističu iz delegacije RiTe Ugljevik, sve to daje značajan podstrek Upravi Preduzeća da u narednom periodu uloži maksimalne napore kako bi se pomenute aktivnosti sproveli u najkraćem mogućem roku. 

SET Trebinje 2023. zvanično je otvorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a na trodnevnom Samitu energetske budućnosti "SET Trebinje 2023” prijavilo se 720 učesnika. Pored predsjednika Dodika, prisustni su i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar energetike u Vladi Srpske Petar Đokić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra BiH Staša Košarac, generalni direktor ERS-a Luka Petrović, i drugi. 

Samit organizuju "Elektroprivreda Republike Srpske", grad Trebinje i preduzeće "SET", pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )