FOTO: null

Delegacija Opštine Ugljevik, predvođena predsjednikom SO Ugljevik Đokom Simićem, od 28. - 30. avgusta, boravi u zvaničnoj posjeti pobratimljenoj Opštini Kavadarci (Makedonija).

Posjeta gradu grožđa i vina – Kavadarcima, upriličena je povodom tradicionalne manifestacije ˝Tikveški grozdober˝. 

Za predstavnike bratskih i prijateljskih opština i predstavnike ambasada organizovan je prijem kod gradonačelnika grada Kavadrci Aleksandra Panova.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić zahvalio se gradonačelniku Kavadaraca Aleksandru Panevu na pozivu i iskazao spremnost saradnje Opštine Ugljevik u planovima za buduće ekonomske investicije, čiji će cilj biti očuvanje i jačanje privrednih, kulturnih i društvenih veza Kavadaraca i Ugljevika.

Tokom posjete Makedoniji delegacija opštine Ugljevik realizovaće susrete sa značajnim gradskim privrednim subjektima.Ugledni privrednik  Pero Jović, vlasnik firme “Profi Mont d.o.o.” Ugljevik, izrazio je zadovljstvo povodom prijema kod gradonačelnika Kavadaraca i najavio niz planiranih projekata iz oblasti privredne saradnje bratskih opština.

Ove godine kulturna manifestacija˝Tikveški grozdober˝  organizuje se po petnaesti put. U muzeju opštine Kavadarci otvorena je izložba na temu Uzgajanje vinove loze i vinarstvo u Tikvešiji do danas. Na gradskom trgu održano je  etnoveče uz  službeni početak vinskog festivala, koji će trajati dva dana.

Gosti će imati priliku posjetiti lokalne vinske podrume. Mladi će se zabavljati pod maskama na Grozdoberskom maskenbalu, a iza ponoći, sa subote na nedjelju, održaće se koncerti grupe Crvena Jabuka i Olivera Dragojevića. U nedjelju će se simbolično predstaviti tradicija proizvodnje vina gaženjem grožđa u improviziranim posudama, a uz bogat kulturno – umjetnički program u večernjim satima predviđeno je  svečano zatvaranje festivala.

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )