FOTO: null

Pobjeda protiv Bamberga postavlja se kao imperativ na putu Crvene zvezde ka četvrtfinalu Evrolige, pa trener Dejan Radonjić pokušava da skine pritisak sa igrača kada večeras od 19 časova istrče na parket prepune dvorane Aleksandar Nikolić.

Iako poslije ovog meča ostaje još šest utakmica, eventualni poraz bi značajno zakomplikovao situaciju, jer bi onda mnogo teže bilo vaditi se protiv Olimpijakosa ili na nekom gostovanju. Prema razvoju situacije, čini se da će Beograđanima biti potrebne još tri pobjede za plasman u top 8, pa se trijumfi protiv Bamberga i Uniksa "podrazumijevaju". Radonjić je pokušao da blokira pritisak, ali ne bježi od važnosti meča i benefita koje bi pobjeda donijela.

- Kada prođeš kroz toliko situacija, onda i ne razmišljaš o tome. Ima još dosta utakmica koje mogu da odlučuju o tome šta će se dalje desiti. Već sada smo obezbijedili dobar položaj, tako da smatramo da se ne mora ništa. Daćemo sve od sebe da dobijemo, ali ima puno razloga da i ne dobijemo - rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak podsjetio je na situaciju kada je Žalgiris savladao Zvezdu iako se stvorila atmosfera da njegova ekipa "mora" da dobije taj susret. Povukao je paralelu i našao sličnost pred duel sa Bambergom koji su "crveno-bijeli" dobili u Njemačkoj poslije dramatične završnice.

- Pravljene su analize kako treba da dobijemo Žalgiris, a ljudi su nas pobijedili i kasnije pokazali da je to bilo potpuno realno sa rezultatima koje su pravili. Najbolji smo svjedok loše procjene na startu sezone. Trenutno nismo na nivou naših najboljih izdanja, poštujemo Bamberg i idemo da napravimo iskorak i dođemo do pobjede - kazao je Radonjić.

Bamberg je izuzetno iskusna ekipa predvođena harizmatičnim trenerom Andreom Trinkijerijem. Italijanski stručnjak, čija je mama Hrvatica, odlično govori srpski jezik i smatra se jednim od najtalentovanijih stručnjaka na Starom kontinentu. Protestovao je poslije sudijske odluke da ne dosudi faul nad Darijusom Milerom u posljednjem napadu prvog meča, a i ranije se sretao sa Zvezdom, jer je sa Uniksom bio bolji u polufinalu Evrokupa. Šansu u posljednje vrijeme pruža mladom slovenačkom plejmejkeru Alekseju Nikoliću koji je igrao za juniore sarajevskog Sparsa. Pomenuti Miler i Nikolo Meli su statistički lideri ekipe, ali je Trinkijeri napravio snažan kolektiv sa jasno raspoređenim ulogama gdje konce još vuku Fabijen Kozer, Nikos Zizis i Janis Strelnijeks, koji neće nastupiti zbog povrede.

Dangubić trenirao

Povrede prave probleme Dejanu Radonjiću, pa će protiv Bamberga u sastavu biti i oni roviti igrači.

- Situacija je nešto bolja što se tiče Marka Gudurića i Stefana Jovića. Vidjećemo koliko će moći da nam pomognu. Dangubić je počeo sa treninzima i za desetak dana bismo mogli da ga očekujemo u timu - rekao je Radonjić.

Parovi

Žalgiris - Fenerbahče (18 časova), Galatasaraj - Real Madrid (18.45), Makabi - Olimpijakos (20.05), Baskonija - Milano.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )