FOTO: null

Bijeljina - Veliki biser u svojim redovima ima Crvena zvezda i fudbalska reprezentacija Srbije, a to je potvrdio britanski list "Gardijan", koji je napadača "crveno-bijelih" Dejana Joveljića uvrstio na listu 60 najtalentovanijih fudbalera na svijetu.

Iako je suviše rano za bilo kakve procjene, 17-godišnji Bijeljinac je prava mašina za golove i klub iz Ljutice Bogdana u njemu bi mogao da dobije buduću veliku zvijezdu, na šta su aludirali i Britanci, svrstavši ga na prestižnu listu.

- Nije mala stvar naći se na ovoj listi. Počastvovan sam, poznajem neke igrače, protiv pojedinih sam igrao i znam koliko su dobri, a ja sam rame uz rame sa njima. Rumun Vlad Dragomir nastupa za Arsenal i protiv njega sam igrao, a na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu odigrali smo neriješeno 1:1 sa Španijom i tada sam postigao gol, a na suparničkoj strani je bio Brahim Dijaz, koji se takođe našao na ovoj listi. On je odličan fudbaler i već je debitovao za prvi tim Mančester sitija - rekao je Joveljić za "Glas Srpske".

Mnogo su mu značili treninzi sa Ugom Vijeirom i Aleksandrom Kataijem, koji su prošle sezone bili najbolji strijelci Superlige Srbije i uspio je da pokupi neke njihove fazone.

- To je bila odlična prilika da od svakog naučim ponešto. Najviše su mi pomagali moji Bijeljinci Luka Jović i Mihailo Ristić i sa njima sam provodio većinu vremena. Svakodnevno se čujem sa Lukom i nadam se da će što prije postići pogodak za Benfiku, dok je Mihailo postao zamjenik kapitena Zvezde i želim što prije da mu se pridružim u prvom timu da bismo zajedno slavili golove i pobjede - dodao je Joveljić.

"Gardijan" je Joveljića opisao kao odličnog golgetera, koji je sjajan egzekutor i nemilosrdan po golmane. Prepoznao je to i trener Crvene zvezde Miodrag Božović pa je već dva puta vodio mladog Bijeljinca na pripreme prvog tima, ali je ovaj momak doživio veliki peh, jer je pokupio mononukleozu.

- Sada se odlično osjećam, nemam nikakvih problema i za koji dan idem na kontrolu pa ću znati koji su dalji koraci i kada ću početi sa treninzima. Zbog ove situacije ne znam koji su planovi kluba, da li ću još igrati za mlađe selekcije ili ću se priključiti prvom timu. Odigrao sam četiri pripremne utakmice za seniorsku ekipu i postigao dva gola. Trebalo mi je malo vremena da se adaptiram, jer je igra dosta brža, ali nisam imao posebnih problema. Upijao sam svaki savjet Miodraga Božovića, a radi se o vrhunskom stručnjaku - kazao je Joveljić.

Gol Zvezdi odveo ga u Beograd

Joveljić se fudbalom počeo baviti u sadašnjem drugoligašu Slogi Junajted i prije sedam godina u prijateljskom susretu je dao gol Crvenoj zvezdi, što nije promaklo lovcu na talente iz Ljutica Bogdana, Tomi Milićeviću, čovjeku koji je na sličan način otkrio Marka Grujića.

- Toma Milićević me je odmah poslije te utakmice doveo u klub, a tada još nismo bili ni pjetlići. Već sedam godina sam u Zvezdi, a posljednje četiri živim u Beogradu - rekao je Joveljić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )