FOTO: InfoBijeljina

Dejan Jeftić, koji je odnedavno član bijeljinske "Budućnosti", u našem gradu je i počeo svoju karijeru na parketu, a ističe da ga jako lijepe uspomene vežu za taj period.

"Do svoje 16. godine sam proveo u Bijeljini, prošao sve mlađe selekcije, na kratko otišao u Srbiju, vratio se i sa 'Radnikom’ osvojio juniorsku titulu BiH. Stekao sam drugare za cijeli život i drago mi je što ću i ove godine igrati sa par momaka iz te generacije", rekao je Jeftić za portal InfoBijeljina.

Kada je riječ o njegovom nastupu u "Budućnosti", ističe da su ciljevi svakako najviši.

"Cilj je da se osvoji Prva liga RS i samim tim izbori plasman u Premijer ligu. Ekipa je jako mlada, sa dosta talentovanih igrača, a trener Dario Čojić je izuzetan trener, koji je prepoznatljiv u Evropi baš zbog  tog rada sa mladim igračima. Na nama starijim je da prenesemo iskustvo i sigurnost kako bi ti mladi igrači uz nas pokazali još veći potencijal", naglašava Jeftić.
 
Prema riječima našeg sagovornika, odnosi u ekipi su najvažniji ako želite nešto da postignete. 



"Ekipa bez hemije ne može ništa da uradi iako ima dobre pojedince. Tim je najvažniji i nijedna ekipa ne smije da ispašta zbog pojedinca ili nečijeg ličnog ega", pojašnjava on.

Ovaj tridesetdvogodišnjak ističe da u njemu energije, što se tiče košarke, nikada nije nedostajalo. 



"Svake godine su preda mnom novi ciljevi, a svakako ja ovu ligu nisam nikada igrao i imam veliku želju da je osvojim", naglašava Jeftić.

Dodaje da je jasna paralela između košarke koja se igra u Evropi i kod nas.

"Takva je situacija da novac diktira koliko će neka liga biti jaka. Naravno, ekipe sa većim budžetima imaju prilike da dovedu bolje i skuplje strance, pa je pri tome i sama liga jača. Kod nas je takva situacija da dosta ekipa ima problema sa budžetima, tako da je samim tim i kvalitet lige lošiji", napominje Jeftić.



Iza Jeftića je zavidna karijera, nosio je dresove brojnih klubova, od Švedske do Turske i Gruzije, osjetio razne kulture, od Azije preko Evrope. On ističe da svaki klub i svaka zemlja ima svoju priču.

"Sa košarkaškog aspekta najbolje mi je bilo u Sloveniji, igrali smo ABA ligu prve godine, a druge kada sam se vratio FIBA KUP gdje smo stigli do finala domaćeg prvenstva. Što se tiče generalno života, izdvojio bih Ženevu. Tu sam se najljepše osjećao, kod sadašnjeg selektora reprezentacije BiH Vedrana Bosnića. Ostaje žal što smo tu izgubili u finalu, ali svakako to je nezaboravno iskustvo", ističe Jeftić.



Naš sagovornik priznaje da se put koji je odabrao odrazio i na njegov privatni život. 

"Sve ima svoje prednosti i mane. Dok sam bio mlađi, nije bilo slobodnog dana, ljeto se provodilo sa reprezentacijom i tako sve u krug. Ali svakako je bilo lijepo i ne kajem se što sam izabrao ovaj put", istakao je Jeftić u razgovoru za portal InfoBijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )