FOTO: null

Poslije tri titule šampiona BiH sa Igokeom, banjalučki košarkaš Aleksandar Radukić ove sezone osvojio je prvenstvo Slovačke kao član Intera iz Bratislave.

Prva inostrana sezona i odmah trofej, reklo bi se da nije moglo bolje po Radukića koji nosi lijepa iskustva iz slovačke prestonice.

- Bio sam okružen našim ljudima, jer sam u ekipi imao dosta Srba. Sve je lakše kada se može govoriti na našem jeziku, a još smo osvojili titulu, pa ne može da bude ljepša sezona. Stvarno mi je bilo lijepo, imao sam značajnu ulogu sve do plej-ofa i igrao sam po 30 minuta. Za doigravanje su dovedena pojačanja pa se i smanjio moj prostor za igru, ali sve u svemu sam zadovoljan - rekao je Radukić koji je tokom sezone osvajao nagrade za najboljeg igrača kola.

Za slovačku ligu kaže da je po kvalitetu ispred prvenstva BiH, jer su klubovi finansijski moćniji. Njegov Inter ima fantastične uslove za igrače na kakve u dosadašnjoj karijeri nije naišao.

- Sve je na vrhunskom nivou, počevši od stana, hrane pa do košarkaških stvari poput dvorane, teretane i ostalih propratnih elemenata. Povrijedio sam skočni zglob poslije četiri kola i mjesec sam išao na rehabilitaciju gdje su me u potpunosti oporavili. Povreda je bila teška, ali sam imao sjajne tretmane koji su mi izliječili nogu. Poslije treninga i utakmica imali smo na raspolaganju spa centar, masaže i sve neophodne stvari za oporavak - dodao je Radukić.

Slovačka nije poznata košarkaška zemlja i zbog toga "uvoze" mnogo igrača iz regiona. Karakteristika je da se igra mnogo brže i na više poena, a pravi vođa Radukićeve ekipe bio je prekaljeni 38-godišnji centar Radoslav Rančik.

- Njegov entuzijazam je nevjerovatan. Svakom treningu pristupa sa mnogo energije i ulazi jako u svaki duel. Pravi je lider i bez njega ne bismo ništa napravili. Slovaci nemaju potreban kvalitet pa u timovima ima dosta stranaca, ali postoji pravilo da u svakom momentu na parketu mora da bude jedan domaći igrač. Igra se izuzetno brzo, pušta se kontakt, odbrane postoje, ali nerijetko ekipe daju po 100 poena. Loš utisak na mene ostavile su sudije koje su stvarno loše i ne mogu da se porede sa arbitrima iz Lige BiH ili ABA lige - zaključio je Radukić.

Promjena sredine

Još ne zna gdje će nastaviti karijeru, jer se rastao sa Interom. Nada se da bi ponovo mogao negdje u inostranstvo.

- Ljeto je tek počelo, došao sam kući prije 15 dana i još punim baterije i odmaram se. Ubrzo ću početi sa individualnim treninzima, a kako vrijeme bude odmicalo, znaću koji mi je sljedeći korak - rekao je Radukić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )