FOTO: InfoBijeljina.com

Sportskom ribolovnom društvu “Riba” iz Bijeljine još uvijek nisu doznačena sredstva za poribljavanje kanala Dašnica koja je trebalo da obezbijede Gradska uprava, “Vode Srpske” i firma “Buk-promet” koja je izvođač radova na uređenju kanala, jer je čim su radovi počeli došlo do pomora ribe, potvrdio je za InfoBijeljina predsjednik društva Miodrag Đukić.

Radovi na uređenju kanala počeli su u junu 2018. godine, uz najavu da će umjesto prvobitno planiranog betona, obala i dno kanala biti obloženi prirodnim materijalima da bi se u vodotoku sačuvao živi svijet, a onda je, samo šest dana kasnije, po ispuštanju vode iz kanala došlo do pomora ribe. 

Svi akteri su krenuli u potragu za krivcem, a rezultat je bio dogovor da se obezbijede sredstva za poribljavanje kanala i sanaciju štete koja je nastala. 

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva „Riba“ Miodrag Đukić podjseća za InfoBijeljina da je tada dogovoreno da se obezbijede sredstva u iznosu od 16.000 KM, na način da izvođač radova „Buk-promet“ obezbijedi 6.000 KM, a gradska uprava i Vode Srpske“ po 5.000 KM.

„Mi do danas ta sredstva nismo dobili. To je nešto što su oni dobrovoljno prihvatili i mi smo odigrali maksimalno korektno, vodeći računa  o interesima grada i svega ostalog. Ako ovih dana ne ostvarimo ništa, mi ćemo sazvati konferenciju za štampu, a nadam se da nećemo preduzimati, uslovno rečeno, neke radikalnije mjere, koje uključuju i protest sportskih ribolavaca“, kaže Đukić za InfoBijeljina.

On navodi da će na takve korake biti prinuđeni ukoliko im sredstva ne budu doznačena u narednih mjesec - dva dana.

„To je period koji nam je potreban da bismo sačinili planove poribljavanja, mi imamo obavezu prema našim sportskim ribolovcima, a nemamo drugih mogućnosti da taj posao završimo“, kaže Đukić i dodaje da očekuje i podršku javnosti. 

Podsjećamo, uređenje kanala je predviđeno u dužini od dva kilometra i šesto metara, a sa obje strane će biti izgrađeno preko četiri kilometra staza- pješačkih i biciklističkih. 

Vrijednost radova je dva miliona i 300 hiljada evra, a rok za njihovo izvođenje 540 dana.

Povezane vijesti:

Gradska uprava traži krivca za pomor ribe

Uređenje kanala Dašnica razljutilo mještane: Ribe uginule, smrad se širi /FOTO/

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )