FOTO: kurir.rs

Komemoracija bardu Tanasiju Uzunoviću, koji je preminuo 10. marta u 81. godini, održava se u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Veliki glumac biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u 14.30 časova, a opelo će početi u 14 sati. Komemoracija je počela govorom upravnika Svetislava Buleta Goncića, koji je prvo pozvao na minut ćutanja.
 
- Danas se sa ovog mesta opraštamo od Tanasija Uzunovića, velikog glumca koji je obeležio film i pozorište. To vreme sa njim nikada nije bilo obično, a to znaju svi koji su imali priliku da rade sa njim. Ulogom Zarije Vučića u „Velikoj drami“ ulazi na velika vrata Narodnog pozorišta. Darovao je ovoj sceni svoj produhovljeni, otmeni, duhovni izraz. Otišao je jedan od poslednjih velikih glumaca generacije onih koji su nas stvorili i ostavili dragocena blaga. I sada, sa svih strana, gleda nas neko od njih. Gleda nas Tasa, dobri duh, pravedni, podsećajući nas da moramo čuvati blago – rekao je Goncić, prenosi 24sedam.
 
Od Tanasija Uzunovića oprostio se i glumac Vojin Ćetković.
 
- Moj prvi partner bio je Tanasije Uzunović. Onaj ko je plašio hrabre partizane i koga sam sanjao. Prvi put sam ga gledao u predstavi Dejana Mijača. Još uvek mi prolazi njegova virtuoznost. Kasnije smo igrali i u Šekspirovoj tragediji, a kasnije i u seriji "Moj rođak sa sela". Sećam se kako je tražio da nosi belu košulju i bakingarove sa kojima nije bio zadovoljan naredne dve godine. Ja sam mu prišao i rekao da on meni igra ujaka koga ja najviše volim, a mene je teško voleti. Prišao je i zagrlio me, a od tada pa do danas je bio moj ujak. Bio je komplikovano divan. Zvao sam ga Tasos sa Rodosa. Bio je moj prijatelj i ja sam bio njegov. Nedostaješ mi Taso i tek ćeš mi nedostajati - ovim riječima od njega se oprostio Vojin Ćetković.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )