FOTO: null

Banjaluka - Najveći, praktično i jedini kandidat iz BiH za osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Banjaluci je takmičar Vrbasa m:tel Darko Savić, koji jedva čeka da se dokaže pred domaćom publikom.

On je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, koje je takođe održano u Banjaluci, bio peti, što je najveći uspjeh nekog takmičara iz BiH. Savić sada želi korak dalje i da osvoji medalju na rijeci, na kojoj je toliko puta trenirao u životu. To bi mu bila velika nagrada za sav trud i odricanje tokom proteklih godina.

- Odlično poznajem stazu i to je velika prednost u odnosu na ostale takmičare. To mi dosta znači i mogu reći da mi je drago što je Vrbas baš takav kakav jeste, nepredvidiv. Gledao sam treninge nekih od najboljih takmičara i vidio sam da baš ne mogu pogoditi putanju kako žele. Nadam se da će se meni pogoditi dobar dan i da ću imati trku života. Konkurencija je prejaka, svi su spremni i posebno se oštre za noćni sprint, ali nadam se da mogu do medalje. U vrhu sam nekoliko godina, malo mi je nedostajalo za medalju, ali nadam se da sada neće biti taj slučaj. Još niko iz BiH, ali i Srbije i Hrvatske nije ostvario toliki uspjeh - kazao je Savić.

Njegov fokus je na noćnom sprintu u subotu, ali prije toga će danas učestvovati na klasik spustu pojedinačno, a sutra i timski.

- Prva dva takmičarska dana će mi dobro doći kao priprema za subotu, te trke mi nisu prioritet. Biće to dobar trening, ali naravno i tu ću se potruditi da ostvarim dobar plasman. Ipak, noćni sprint je trka za koju sam se najviše spremao. Nadam se da ću jutarnje kvalifikacije obaviti kako treba, a onda u finalu idem na sve ili ništa. Jedva čekam tu trku pod reflektorima. Atmosfera je neopisiva, ne znam kako je na fudbalu, ali sigurno je tako. To je poseban užitak na vodi, a naša staza je dobro osvijetljena i nijedna druga nije ni približna njoj - istakao je Savić.

Iako će se boriti protiv takmičara iz 30 zemalja svijeta kajakaš iz Banjaluke vjeruje u sebe, a ne može ga omesti ni lakša prehlada sa kojom je imao problema proteklih dana.

- Dobra se osjećam, forma je dobra. Malo sam se prehladio, ali nadam se da će sve proći do glavne trke i da ću ozdraviti do kraja. To nije neki izgovor, nisam malaksao, normalno veslam i idem po medalju - zaključio je kajakaš Vrbasa.

Danas na SP

Disciplina klasik pojedinačno

- masters trka (10)

- C1 muškarci, K1 žene, K1 muškarci (14)

- C1 žene, C2 muškarci, C2 žene

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )