FOTO: null

Darko Nestorović doskorašnji trener prijedorskog Rudara preuzeo je kormilo zeničkog Čelika, tako se Nestorović nakon 26 godina vratio na mjesto gdje je otpočeo blistavu fudbalsku karijeru koja ga je krasila širom bivše SRJ.

Nestorović: Treći poziv Čelika nisam mogao da odbijem

Nestorivć je ugovor sa Čelikom potpisao na dvije ipo godine, ali u prvih pola godine je primaran cilj stabilizacija kluba jer je svjestan da se Zeničani nalaze u nezavidnoj poziciji bez obzira na deseto mjesto na tabeli pa će svojim radom dati sve od sebe kao bi se tim iz Zenice vratio na stazu stare slave u vrh tabele. 

- Vratio sam se u Zenicu u klub koji volim i gdje sam stekao punu fudbalsku afirmaciju. Čelik se nalazi u jednoj nezavidnoj situaciji na desetom mjestu na tabeli i objektivno čeliku tu nije mjesto obzirom na reputaciju i uslovima koje Čelik posjeduje. U nastavku sezone sigurno neće biti lako a ni ja kao trener nemam čarobni štapić da nešto mogu uraditi preko noći jer stvaranje ekipe i postizanje rezultata je jedan proces ali gdje god sam bio postavljao sam temelje i ostavljao dubok trag – rekao je trener Čelika Darko Nestorović.

Nestorović je upoznat sa igračkim kadrom zeničkog premijerligaša kojem su potrebna pojačanja kako bi uplovili u mirniju luku i time zadržali rezultatsku stabilnost.

- Dosta mi je poznat igrački kadar Čelika, tu će biti odlazaka, neki su već spakovali kofere, ali ono što mi je predsjednik Čelika, Senad Sarajlić u razgovoru rekao sigurno će trebati tri do četiri pojačanja da bi izbjegli opasnu zonu i krenuli prema vrhu tabele. Pripreme startuju 15. januara kada je zakazana prozivka pa ću detaljnije znati oko igračkog kadra sa kojim ću raspolagati – rekao je popularni Nestor.

Rastanak od prijedorčana bio je posebno bolan za navijače zeleno-crnih koji su dali veliku podršku Nestoroviću tokom njegovog boravka u Prijedoru.

- Rastali smo se na jedan korektan način jednostavno došao je trenutak da se vratim u svoj matični klub. Ovo je bio treći poziv Uprave Čelika da dođem na mjesto trenera i najzad taj poziv nisam mogao da odbijem. Prvi put sam imao poziv 2010. godine kada sam ušao sa Rudarom u Premijer ligu, međutim tada sam odlučio da ostanem u Prijedoru, drugi put je to bilo prije tri mjeseca poslije odlaska Nizaha Hukića sa klupe, međutim nisam htio da napustim Prijedorčane u sredini sezone jer bi ispao nekorektan prema Rudaru i poslednji poziv koji sam dobio nisam mogao da odbijem. Ovom prilikom zahvalio bi se predsjedniku Rudara, Goranu Bojiću na izuzetnoj saradnji i poželio bi i njemu i Rudaru sve najbolje u nastavaku šampionata - rekao je na kraju razgovora trener Rudara Darko Nestorović.

ANTERFILE:

Darko Nestorović, nekadašnji golgeter zeničkog Čelika, Spartaka iz Subotice i beogradskog Rada koji je nastupao u Norveškoj, Švedskoj i Hong Kongu trenersku karijeru je gradio u Radniku (Bijeljina), Drini (Zvornik), Rudar Prijedoru, Slobodi iz Mrkonjić Grada i fočanskoj Sutjesci i gde god je bio kretao je od „nule“ sa zadatkom da formira i stvori tim, a posle toga i ostvari zapažene rezultate.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )