FOTO: InfoBijeljina

Darko Milošević Bijeljincima je poznat kao vlasnik Nezavisne televizije „Arena“, a o velikom životnom i profesionalnom iskustvu u oblasti medija govorio je u emisiji portala InfoBijeljina pod nazivom „Kafica“, u kojoj je iznio i neke do sada nepoznate detalje, poput onog da su dva puta pokušali da ga likvidiraju.

"Prošle godine mi je jedan bijeljinski advokat otkrio cijelu priču. Bilo je to u ratno vrijeme, trebalo je da snimatelj i ja napustimo kasarnu u Karakaju, a pustili su nas pet minuta do ponoći, kada počinje policijski čas. Trebalo je da nas likvidiraju i bace u Drinu ili negdje u šumu. Mi smo u tom periodu raskrinkavali neke događaje u Drinskom korpusu i vjerovatno je to bio razlog. Drugi put su pokušali da me ubiju u bijeljinskom Bioskopu, gdje je bilo sjedište NTV „Arena“. Sve sam saznao, ali o tome se ćuti", priča Milošević.
 
Za gledaoce „Kafice“ Milošević je govorio o nastanku NTV „Arena“, koja je proizašla iz saradnje sa OBN Televizijom, entuzijazmu i iskustvu radnika koje je „Arena“ okupila, te o 
24 godine postojanja ovog medija.
 
"Godine 1999. smo počeli emitovanje samostalnog programa. Međutim, moja povezanost sa novinarstvom rodila se iz ljubavi prema književnosti i poeziji. U drugom razredu gimnazije, uz pomoć profesora Slobodana Petrovića, pokrenuli smo list „Gimnazijalac“ o školskim aktivnostima, nagradama, sportskim uspjesima, literarnim radovima... Bio sam urednik, a u trećem razredu dobio sam autorsku emisiju na Radio Bijeljini koja se zvala „Poetski tokovi mladosti“, gdje sam govorio o pjesnicima, citirao ih i recitovao, a iz cijelog tog druženja rodilo se jedno značajno intelektualno i boemsko društvo", prisjeća se Milošević.
 
Darko Milošević je profesor književnosti i pjesnik, dok je sa druge strane njegov život vezan za menadžerski posao na televiziji. Radio je i kao urednik mnogih poznatih časopisa, poput „Književne reči“, „Brazda“, „Provincije“, „Studenta“... 
 
Imao je prijavljenu prvu estradnu agenciju 1986. godine, a u vrijeme posljednjeg rata sa iskusnom ekipom novinara uređivao je list korpusa - „Štit“. 
 
Da li se od književnosti i novinarstva može živjeti, postoji li danas istraživačko novinarstvo, kakva su nekada bila pravila profesije, te o činjenici da je bio najmlađi urednik Tanjuga, pogledajte i poslušajte na OVOM linku
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )