FOTO: ADAM WARZAWA/PAP

Rukometaši Danske prvi su finalisti Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj! Treći put zaredom!

Aktuelni šampioni svijeta iz 2019. godine u Njemačkoj i Danskoj su u polufinalu savladali selekciju Španije i zakazali veliko finale sa boljim iz drugog polufinalnog duela između Francuske i Švedske.
 
DANSKA - ŠPANIJA 26:23 (15:10) 
 
Danci su u prvom dijelu od starta nametnuli svoju igru i već sredinom poluvremena stekli "plus četiri" (11:7), koje su sačuvali sve do odlaska na odmor, kada su u finišu stigli do do tada najvećih pet razlike (15:10).
 
U nastavku utakmice prvaci svijeta su održavali prednost do sredine drugog dijela kada su Španci smanjili na samo dva gola minusa (20:18).

U posljednjih i odlučujućih 10 minuta ušlo se sa pogotkom prednosti Danaca (21:20), koji su eskpresno odgovorili i opet povećali na "plus pet" (25:20) i tada se činilo da je sve gotovo i da će šampioni braniti zlato.

Međutim, Španci su ponovo odgovorili i za minut postigli tri gola i smanjili na samo "minus dva" na 100 sekundi prije kraja (25:23). "Mirisalo" je tada na novi senzacionalan preokret kao u četvrtfinalu protiv Norveške, posebno kad je Mikel Hansen promašio sedmerac na tačno minut do isteka 60. minuta.
 
Uslijedio je sedmerac i na drugoj strani za Španiju, ali je golman Niklas Landin odbranio penal Feranu Soleu i razriješio sve dileme! 
 
Upravo je danski čuvar mreže bio najbolji akter polufinala sa 15 odbrana, a najefikasniji su bili Simon Pitlik sa šest golova, Magnus Saugstrup je pet puta pogađao špansku mrežu, a Mikel Hansen je bio strijelac četiri pogotka.
 
Kod "crvene furije", koja će se boriti za bronzu, najbolji su bili Aleks Dujšebajev sa pet, Sole je postigao četiri, a Anhel Fernandez pogodak manje.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )