FOTO: null

U Loparama je u toku tradicionalna manifestacija “Dani dijaspore 2016” koja je započeta u petak 29.07.2016. godine, u Centru za kulturu i informisanje Lopare, a završava se danas 31. jula.

Manifestaciju su otvorili načelnik opštine Lopare dr Rado Savić, predsjednica Matice iseljenika i Srba u regionu Jelena Kiš i predsjednik Udruženja Majevičana u Švajcarskoj Savo Mitrović.

Na svečanom otvaranju “Dani dijaspore 2016” predstavljena je  izložba slika umjetnika Radovana Simića i izvedena  predstava  književnika Miodraga Lukića “Ogoljeni do koske”. 

U okviru posljednjeg dana ove manifestacije, u crkvenom dvorištu,  održaće se treća po redu Rakijada, gde će biti izloženo tridesetak različitih vrsta voćnih rakija.

Trodnevna manifestacija Dani dijaspore ima za cilj da  okupi iseljenje Majevičane u rodnom kraju, koji svoje godišnje odmore poslednje sedmice jula provode  u svom zavičaju da bi prisustvovali ovom događaju.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )