FOTO: null

U zgradi za socijalno stanovanje koja je izgrađena u Bijeljini danas će 16 porodica iz kategorije socijalno ugroženih svečano preuzeti ključeve stanova koje će koristiti uz simboličnu kiriju od pola marke po metru kvadratnom stambene površine.

Iz gradske uprave najavljeno je da će ključeve stanova u naselju Amajlije korisnicima svečano uručiti ministar za izbjegice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. 


Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Srpske uložilo je u izgradnju ove zgrade 50.000 KM, grad Bijeljina 120.000 KM i zemljište za izgradnju objekta, kao i potrebne dozvole, a najviše novca obezbijeđeno je iz pretpristupnih fondova EU. 

Evropska unija je za projekat Sistema socijalnog stanovanja obezbijedila milion evra za izgradnju šest stambenih zgrada sa 62 stana u šest lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, među kojima je i Bijeljina. 

Projekat je realizovala austrijska humanitarna organizacija "Hilfsverk". 

Ceremonija primopredaje ključeva zakazana je za 13.00 časova, a izjave za medije u 14.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )