FOTO: infobijeljina.com

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka počinje danas uz učešće 175 biciklista iz više od 40 zemalja svijeta u pet etapa.

Kružna trka biće održana danas u Obrenovcu, a sutra trka startuje iz Beograda i vozi se preko Pavlovića mosta i to bez zadržavanja na graničnom prelazu do Bijeljine.
 
Treća etapa vozi se od Zvornika do Vlasenice, četvrta od Višegrada preko opština u Republici Srpskoj do vrha Jahorine, a posljednja peta etapa voziće se od Doboja do Banjaluke, gdje je cilj trke.
 
Izvršni direktor Trke i generalni sekretar Biciklističkog saveza Republike Srpske Goran Guska rekao je ranije da učestvuje 25 ekipa iz više od 40 država svijeta sa četiri kontinenta, a trku će pratiti više od 50 medijskih kuća i prenosiće se uživo.
 
Direktor Trke Vladimir Kuvalja istakao je značaj ovog takmičenja koji spaja i promoviše Srbiju i Republiku Srpsku, napominjući da je u trku uključeno 17 opština i gradova.
 
Kuvalja je naveo da iza "ove trke stoje i predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, kao i dvije vlade".
 
Ovo će biti osamnaesta biciklistička trka Beograd-Banjaluka zaredom.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )