FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Služenjem Svete liturgije u Crkvi Svetog Đorđa počeće danas obilježavanje krsne slave grada Bijeljina - Svetog Pantelejmona.

Liturgija će biti služena u 9.30 časova, nakon čega će litija proći gradskim ulicama. 

U 11.30 časova planirano je lomljenje slavskog kolača na platou ispred zgrade Gradske uprave, kojem će prisustvovati brojni gosti, uključujući i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića. 

Uoči gradske slave juče je odata počast poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu. 

Vijence i cvijeće na centralni spomenik položile su delegacije grada Bijeljine, gosti iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Slovačke i NJemačke, predstavnici institucija Republike Srpske i zajedničkih institucija na nivou BiH, kao i brojne organizacije proistekle iz rata. 

Uoči slave grada juče je održan i prijem gradonačelnika Miće Mićića za predstavnike bratskih i partnerskih gradova, diplomatskog kora i druge delegacije na kojem su prijatelji grada svjedočili o napretku Bijeljine, te Pantelinsko duhovno veče. 

Povodom zaštitnika grada Svetog Pantelejmona u Bijeljinu su pristigle i brojne čestitke prijateljskih i bratskih opština, a među njima je na svečanosti pročitana čestitka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )