FOTO: null

Svjetski dan učitelja obilježava se danas - 5.oktobra. Profesija učitelja uvijek je bila jedna od najizazovnijih, ali i veoma lijepih profesija i činjenica je da ne postoji nijedan čovjek koji se ne sjeća svog učitelja.

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja inicirao je UNESCO 1994.godine. Tako se posljednju dvadeset i jednu godinu 5. oktobra  učiteljima i nastavnicima širom svijeta odaje priznanje za njihov rad koji je neophodan za razvoj društva u cjelini. 

Škole širom svijeta današnji dan obilježavaju raznim javnim događanjima, seminarima, forumima, školskim svečanostima i različitim takmičenjima.

U svijetu je 57 miliona djece školskog uzrasta trenutno van škole, pa je između ostalog potrebno angažovati oko 5,24 miliona nastavnika da bi se postigao cilj univerzalnog osnovnog obrazovanja do 2015. godine, podaci su međunarodnih organizacija na Svjetski dana učitelja.

Danas u svijetu radi više od 60 miliona učitelja, koji svakodnevno podučavaju više od milijardu djece. Povodom Svjetskog dana učitelja portal InfoBijeljina  upućuje iskrene čestitke svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i vaspitačima.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )