FOTO: null

Fudbaleri Radnika prepustili su ulogu favorita Željezničaru u četvrtfinalnom duelu Kupa BiH. Branilac trofeja danas u prvom susretu ponovo neće moći da računa na nekoliko fudbalera, ali bez obzira na to Bijeljinci se nadaju da mogu ostvariti pozitivan rez

"Situacija s igračkim kadrom nije ništa bolja nego pred duel sa Širokim. I dalje ne možemo da računamo na Stanka Ostojića, Demira Pezu i Nenada Srećkovića. Neće biti ni Aleksandra Kosorića, koji je već igrao za Željezničar u Kupu. U tim se nakon suspenzije vraća Ševko Okić", kaže trener Radnika Nebojša Milošević. Bez obzira ko izađe na megdan "plavima", Milošević kaže da će dati sve od sebe da izbore povoljan rezultat.

"Bilo bi idealno da pobedimo i da ne primimo gol, a da li je to realno - videćemo. Željo je favorit, ali Radnik je u protekle dve godine pokazao da svako na njega mora ozbiljno da računa. Očigledno je da trener Slavko Petrović igra na rezultat, tako da će oni imati pritisak pravljenja rezultata. Pokušaćemo da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu", istakao je Milošević.

Kako bi što spremnije dočekao utakmicu, Željezničar je u Bijeljinu doputovao dan uoči utakmice. 

"Svakoga respektujemo, ali se nikoga ne bojimo. Svjesni smo kakvu ekipu imamo. Prvi cilj je Evropa, a potrudićemo se da osvojimo i jedan od trofeja", rekao je kapiten Željezničara Zajko Zeba.

Drugi derbi ove runde igra se u Mostaru, gdje će Zrinjski dočekati Široki Brijeg, kojem će Kup biti jedina šansa da se domogne Evrope.

"Široki se našao u teškoj situaciji, gdje će sve karte baciti na Kup i to je nama otežavajuća okolnost. Prije sezone zadali smo sebi cilj da ostvarimo nešto što nismo nikad do sada, da pokušamo osvojiti duplu krunu", kazao je pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković. Na "Pecari" su priznali da je Zrinjski u ovom meču favorit.

"Zrinjski je favorit, ali s druge strane i Široki Brijeg je također veliki klub. Imamo kvalitetnu momčad i vjerujem da je došlo vrijeme da i mi budemo nagrađeni rezultatom", očekivanja su Gorana Sablića, stratega Širokobriježana.

Parovi: Radnik - Željezničar (15), Sarajevo - Travnik (15), Mladost - Bosna Sema (15), Zrinjski - Široki Brijeg (16).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )