FOTO: null

U Centru za kulturu u Bijeljini danas će biti prikazan dokumentarni film „Spomenko na vječnoj straži“, autora Mileta Savića, posvećen najmlađem odlikovanom borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću koji je 1993. godine poginuo braneći svoj narod i se

Savić kaže da je želio da na ovaj način sačuva od zaborava lik najmlađeg poginulog borca Vojske Republike Srpske i ono što je učinio za srpski narod i otadžbinu. 

On ističe da su ga Spomenkovo herojstvo, poštenje, predanost i ljubav prema svom narodu inspirisali da snimi film o junaštvu petnaestogodišnjeg dječaka koji je odbio ponudu da se skloni od ratnih strahota, već je sa komšijama i prijateljima bio borac Vojske Republike Srpske. 

Spomenko je poginuo od granate 20. marta 1993. godine nedaleko od svog sela Jovići, na planini Ozren. Sahranjen je na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak, gdje počivaju njegova majka i baka. 

Predsjednik Republike Srpske odlikovao ga je Ordenom zasluga za narod. 

Projekcija dokumentarnog filma "Spomenko na vječnoj straži", koji je snimljen u saradnji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske, zakazana je za 18.00 časova u Centru za kulturu u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )