FOTO: null

U Republici Srpskoj padavine će danas prestati, a nova promjena vremena očekuje se u utorak, 17. marta, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Dežurni meteorolog Draško Rudan rekao je Srni da se prestanak padavina očekuje danas, u drugom dijelu dana, najprije na jugu, dok će ponegdje biti i sunčanih intervala. 

Prema njegovim riječima, sutra će na jugu biti uglavnom vedro, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, ponegdje i maglovito. 

"Na sjeveru može biti slabe kiše, rosulje, a snijega samo na planinama na istoku. Tokom dana biće uglavnom suvo i promjenljivo oblačno, sa sve više sunčanih intervala, i sa porastom dnevne temperature vazduha prema kraju dana", naveo je Rudan. 

Jutarnja temperatura iznosiće od minus šest do nula, na sjeveru do tri, a na jugu do pet stepeni Celzijusovih. Tokom dana temperatura će biti u porastu, od pet do 11 stepeni, na sjeveru do tri, a na jugu Hercegovine do 15 stepeni Celzijusovih. 

Rudan kaže da će jutro u nedjelju, 15. marta, biti hladno i malo do umjereno oblačno, sa mrazem, jačim u centralnim planinskim krajevima i na istoku. Tokom dana preovladavaće promjenljivo oblačno vrijeme, sa sunčanim intervalima, uz dalji porast dnevne temperature. 

Jutarnja temperatura iznosiće od minus četiri do nula, na sjeveru i jugu do tri stepena Celzijusova, a najviša dnevna od devet do 16, u višim predjelima do sedam stepeni Celzijusovih. 

Rudan kaže da će u ponedjeljak, 16. marta, jutro biti manje hladno, a mraz se očekuje samo u višim predjelima. Tokom dana biće promjenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, najviše na sjeveroistoku. 

Jutranja temperatura iznosiće od nula do četiri stepena, na planinama minus tri, a na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18, na planinama do 10 stepeni Celzijusovih. 

On je najavio da se u utorak, 17. marta, očekuje promjena vremena, tako da će do kraja dana doći do pojave padavina na zapadu i sjeverozapadu, koje će se do srijede ujutru, 18. marta, proširiti na ostale krajeve Srpske. 

Prema kartama za prognozu, u četvrtak, 19. marta, očekuje se hladni talas, koji će donijeti snijeg na planinama, a ponegdje i u nižim krajevima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )