FOTO: novosti.rs

UGLJEVIK - U Donjoj Trnovi kod Ugljevika danas će biti služen pomen nekadašnjem komandantu Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske pukovniku Milanu Joviću, povodom 26 godina od njegove pogibije.

Pomen će biti služen na groblju Gaj u 12.00 časova, a članovi porodice, saborci, predstavnici opštine Ugljevik i brojni poštovaoci lika i djela pukovnika Jovića u 11.30 časova položiće cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata iz Donje Trnove. 

Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je Srni da se u čast legendarnom ratnom komandantu tradicionalno održava kulturna manifestacija "Jovićevi dani" u okviru koje je raspisan konkurs za učenike osnovnih škola o temi "Spomenici su nijemi, al` mnogo govore" i za srednjoškolce "Danas bi bili očevi". 

Pukovnik Vojske Republike Srpske Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići, nadomak tadašnjeg muslimanskog uporišta Teočak. 

Na Vidovdan 1993. godine posthumno je odlikovan Ordenom Nemanjića. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )