FOTO: mondo

Sedam najboljih jadranskih timova iz prošle sezone i domaćin Igokea igraće od danas do nedelje na Superkupu ABA lige u Laktašima. Za trofej će se drugi put boriti Partizan, koji danas otvara turnir četvrtfinalnim duelom sa Mornarom (18.00), dok će Crvena zvezda sutra debitovati u predsezonskom regionalnom odmjeravanju utakmicom sa Olimpijom (20.30).

Beogradski "vječiti" rivali ne mogu da se sretnu prije finala, a ukoliko preskoče četvrtfinalne prepreke u subotnjim polufinalima igraće protiv boljih iz mečeva Budućnost - Igokea (Partizan), odnosno Cedevita - Zadar (Zvezda).

Crno-bijeli su juče otputovali u Laktaše, ali u nekompletnom sastavu, identičnom onom na španskoj turneji. Dakle, trener Nenad Čanak i dalje ne može da računa na kapitena Novicu Veličkovića i Francuza Bondžu Sija. 

U odnosu na poslednji pripremni meč sa Nižnjim, crveno-bijeli danas putuju u kompletnom sastavu. U trenažnom procesu su Dejan Davidovac i Nemanja Nenadić, dok se ekipi ponovo priključio njemački reprezentativni centar Maik Cirbes.

Trofej Superkupa ABA lige brani zagrebačka Cedevita, koja je u prošlogodišnjem finalu pobijedila Budućnost, kasnijeg osvajača regionalnog takmičenja.

ABA SUPERKUP

Četvrtfinale

DANAS

(1) Partizan - Mornar 18.00

(2) Budućnost - Igokea 20.30

SUTRA

(3) Cedevita - Zadar 18.00

(4) C. zvezda - Olimpija 20.30

polufinale

SUBOTA

pobednici (1) i (2) 18.00

pobednici (3) i (4) 20.30

NEDELjA

finale 21.00

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )