FOTO: N1

Danas počinje 25. izdanje Sarajevo Film Festivala, a sve je spremno za početak jednog od najvažnijih kulturnijih događaja u ovom dijelu Evrope.

Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a postavljene su i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Sarajevo Film Festival počinje svjetskom premijerom filma SIN bosanskohercegovačke redateljke Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena redateljkom.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Festivala vlada veliki interes publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je zanimanje publike za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježiće svjetsku, a 12 međunarodnu. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva su 53 filma, saopšteno je iz SFF Pressa.

Kupovinu ulaznica može se izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba) te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24), koji je otvoren od 10.00 od 19,00 sati, 11. i 12. augusta od 12.00 do 16.00 sati, od 13. do 15. avgusta od 10.00 do 19.00 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16. – 23. augusta), Glavni Box Office će biti otvoren od 08.30 do 22.00 sata.

Sarajevo Film Festivala bit će održan od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )